Mys

Jag och Theo börjar dagen med lite fredagsmys, han ligger på mig i soffan och kollar på bolibompa men han somnar nog om snart då han varit vaken sen halv 6.

Jag hittade min gamla gamla kopp som jag drack ur när jag var liten, jag fick den av min farmor året jag föddes tror jag, för det står att hon gjorde den år 88.
Min farmor och farfar var ena riktiga konstnärer, dem hade en källare där det var fullt av deras målningar, men vad jag minns så målade min farfar mest på duk och min farmor mest på porslin och sånt. Jag önskar verkligen dem levde än i dag, så de fick träffa Theo och jag önskar min farmor fick se mig växa upp, hon dog när jag var 9 år tror jag, men det är så konstigt med farmor, jag minns precis allt med henne, hur hon lät, hur hon lukta, hur deras hus luktade, hennes matlagning, hennes skratt, hennes hemmagjorda flädersaft, jag saknar henne något fruktansvärt. Hon togs ifrån oss alldeles för tidigt, jävla cancer rent ut sagt!! Min mormor dog också i cancer, när jag var 3 månader eller något sånt, och ändå känner jag sån kärlek till henne också.
Min extra pappa Johan har elak cancer i prostatan, fick reda på det sista månaden Theo var i magen, dem gömde det för mig för att inte oroa mig sista tiden av graviditeten, och nu pratar vi sällan om det, men jag är så himla rädd, så många människor jag älskar har gått bort av cancer och jag vet inte om jag skulle förlåta gud om något hände Johan också. Jag förlorade mina mor&far föräldrar för tidigt, Theo ska få ha sina...helst för alltid!

Blev ett känslosamt inlägg, men det går inte att tänka på farmor utan att jag gråter. Jag vet att du och farfar vakar över oss och att ni har det underbart tillsammans där uppe i paradiset.

Födelsedag

Efter att ha börjat min födelsedag med att dra ut en stor visdomstand så blev kvällen totalt lyckad! Min familj kom på fika och jag öppnade paket, fick bland annat en ny kaffebryggare, en blender, örhängen, presentkort, julkaffe, jätte fin ljuslykta, julblomma och massa grattiskort! Och på lördag äter vi middag hela familjen på Texas longhorn!

Älskar min fin fina familj! Ni är det bästa som finns.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b7a5ff9606ee4f3d066887.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b7a5ff9606ee4f3d066887.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b7a5ff9606ee4f3d066887.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b7a5ff9606ee4f3d066887.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b7a621ddf2b33fb500061a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b7a621ddf2b33fb500061a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b7a638ddf2b33f98000661.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b7a638ddf2b33f98000661.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b7a647ddf2b33fba000600.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b7a647ddf2b33fba000600.jpg" class="image">

Varning

Skit tand :(

FAN!

Bra start på min födelsedag, en bit av min nedre kindtand går sönder. För det första har jag tandläkarskräck och för det andra är detta något jag verkligen inte har råd med, fuck skit !

Annars vaknade jag upp av att mina 2 pojkar sjöng för mig och fick lite mys i sängen innan det var dags att starta dagen, underbart.

Trött

Trött liten... Tog en mysbild, 2 sek senare skulle jag ta en till bild, då hade han somnat, åh tröttmössa!

7månader

Idag blir våran lilleman 7 månader!
Jag tycker det är så svårt att skriva upp milstolpar som lilleman gör, för han gör så himla mycket varje dag,men de "största" sakerna är väl att han kryper, på fötter och på knä, men snabbast går på fötterna så det föredrar han, han tror att han kan ställa sig upp utan stöd, dock så ställer han sig upp med stöd överallt(livsfarligt), han kan gå om han håller sig i bord, soffa eller våra händer, han tror att han kan släppa taget om det han håller sig i och gå själv(han förstår inte riktigt att han inte kan gå själv), han har fått sin första tand! Ah osv osv osv!

Vi har barnsäkrat hemmet lite med kontakter och uttag och helst skulle jag väl vilja lägga ut en heltäckningsmatta så ungen aldrig slår sig, men barn är ju barn och alla går ju igenom detta med att ramla och falla och slå sig lite.

Här ställer sig lillen upp helt själv, typ hundra gånger om dagen!

Pjuh

Idag for jag och Theo till morfar Johan, hade lite ärende på datorn som jag var tvungen att ägna mig åt, så Johan lekte med Theo medan jag fixade lite bilder på fuji, äntligen, det var inte lätt att välja ut bilder från nästan 7 månader (4000 bilder ungefär) på våran lilleman, ja lite på resten av familjen också, men mest på Theo! Det fick bli några från varje månad, tog lite olika storlekar som jag tror blir bra till våran framtida fotovägg<3

Theo och jag när vi myste imorse !

Tand

Här ser ni en glimt av den lilla tanden som kommit :)

Längtar!

Det är mycket roligt som väntar nu tycker jag :)! Det är skönt att ha något att längta till. På torsdag fyller jag år, i helgen blir jag firad ute på restaurang och sen är det inte långt kvar till julafton och nyårsafton och under jul&nyår är jag och sambon lediga ihop i 2 veckor! Så nice ska det bli, Robban hade ingen riktig sommarsemester så det ska bli så mysigt att få vara familj på heltid i 2 hela veckor, eller rättare sagt hela 16 dagar!!

Vas/stake

Väldigt gamla vaser från ikea som jag köpte för minst 4 år sedan, jag var trött på att dem bara stod och samla damm så gjorde om dem till ljusstakar istället, tycker det blev väldigt fint faktiskt! Älskar när man kommer på nytt sätt att använda gammal inredning på :)

Just nu älskar jag mitt hem, förutom en sak och det är våran förbannade MINI soffa, det är en 2-3sits med en 140 divandel, den är skön för en person, (mig för jag är bara 167 lång) men tänk på min karl som är nästan 190 cm, och nu har ju lilleman börjat vilja ligga/sitta och mysa med oss i soffan och krypa omkring i den, vilket inte ens går eftersom vi andra inte får plats då, ae det funkar inte, men jag vill/ska verkligen inte ta en soffa på avbetalning och vi har verkligen inte massa tusen över som vi kan lägga på en soffa just nu! Men en större soffa hade gjort vårt hem komplett! Tänk att kunna ligga ner både jag och sambon och ha våran knodd farandes fram och tillbaka i våran stora soffa, önskedröm!

Nä hörrni, lilleman sover fortfarande så jag ska sätta på lite kaffe och njuta av lugnet före stormen, haha.

Här är vaserna/stakarna!

Tacos.

Middagen hos mamma igår, SÅ GOTT! Tacos är min favorit! Alltid gott och man kan äta det på så många olika sätt,mjuka bröd, chips, hårt bröd,eller bara som det är, och det är alltid super gott!

Tandis

Theo har fått sin första tand nu, skit gullig! Ska försöka fånga den på bild så ni får se, men det blir nog svårt faktiskt!

Just det, vi har nu sänkt Theos säng, och vad gjorde han direkt? Ställde sig upp på en sekund och börja hoppa, haha galna unge <3

Lilleman

Mammas finaste hjärta

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2012/pic_50b0c04fddf2b31b54001189.jpg" class="image">

Lördag

Vi hade inte samma flyt som vi haft de senaste dagarna, lilleman var jätte gnällig och grät ( som om han hade ont ) vid halv 4 snåret, då fick han ligga på sin mammas arm och sova istället, sen vaknade han någon gång vid 5 och då tog pappan upp honom och gav lite välling och sådär, sen somnade han om vid 6 och sov till 7, sen gick hela familjen upp och duschade och lekte och åt frukost och vid halv 10 ville liten sova igen. Jag undrar vad det var som störde honom i natt, kanske är den där tanden som jag tror ploppar upp snart, eller så hade han mardröm eller bara nått annat, kan ju vara triljoner saker!

Idag ska vi till mormor och morfar Johan på tacomiddag och stormorbror skulle även komma, jippi! Jag har en storebror och en lillebror därav stormorbror och lillmorbror :)

Har ni börjat handla julklappar ännu förresten? Jag har faktiskt börjat med det, vill nog hålla mig borta från stan så mycket som möjligt i slutet av december, så himla mycket folk, och man blir lurad att köpa både det ena och det andra! Sista veckan innan jul är ju hemsk. Gillar inte stressade människor!

Nov. 23, 2012

Nu har väl ändå klockan passerat sovdags för länge sen! Men är man besatt så är man, jäkla spel!

Imorgon väntar massa roligheter, så är nog bäst att sova nu så vi orkar med morgondagen!

Godnatt

Gillar!

Jag gillar lillemans nya rutiner, sova till 6 på morgonen, äta lite frukost, mysa på mitt bröst i 1-2 timmar till bolibompa och sen somna igen! Gillas starkt! Han kanske känner av att vi föräldrar är helt slut och behöver detta!
Tack lilleman <3

Nu ska jag slappa och så får vi se vad dagen bjuder på och om vi orkar göra något, har varit full fart hela veckan. Och idag är det äntligen fredag, älskade helg, du är så välkommen!

All night loong

Jo ni, han sov hela kvällen och natten och allting fastän jag verkligen inte trodde det ( eftersom han inte åt nattvällingen )! Men tji fick vi, han vaknade kvart i 6, det är ju tom senare än vanligt haha. Och så fick han välling halv 7 i min famn sen låg vi och myste i soffan...och vad händer? Jo lilleman sommar om på mig. Så atte, nu ligger han och sover igen och jag ligger och äter frukost i soffan! LYX!

Ska passa på att spela det där jäkla spelet som jag är beroende av också;)

Jäkla rubrik!

Lilleman och jag hade hemmamys idag, och pappa R kom hem lagom till vi skulle till doktorn så han följde med dit. Lilleman blev omplåstrad och allt såg bra ut med tummen!

Efter det åkte vi och handlade på Coop forum, visste ni att dem säljer pampers för 72 kr och libero för 89 kr om man är medlem där! Sjukt billigt( eller inte egentligen, men annars kostar dem ju 109 kr eller nått sånt ) och sen har dem 20% på viss barnmat!
Och efter handlingen åkte vi till mamma och Johan för en kaffe och kvällsmacka och Theo busade av sig och han somnade bums när vi kom hem utan att ens få i sig nattvällingen( så det blir nog nattmatning istället, skit! ) Det är så lyxigt att få sova om nätterna, jag hoppas pappan i familjen tar nattmaten (om det ens blir någon) med ett leende på läpparna så jag slipper ;)

Nu ska vi kolla klart på stalkers sen är det sovtime här!

Jädra spel!

Det är så irriterande fast ändå kul på samma gång när man blir helt beroende av spel, tror det var min vän Daniella som skickade detta till mig, och nu är jag helt fast, har typ inte tid att vara morsa ens! Okej inte riktigt så illa, men så fort lilleman sov förmiddag åkte spelet fram fort som tusan! Och nu sover han igen så nu blir det speeeeeel!

Mitten av veckan!

Onsdagar är skönt, det betyder att efter denna dag är det bara 2 dagar kvar till helg, och det är ju helt awsome!

Idag ska jag och lilleman till doktorn, stackars lilla liten. Han får sluta växa och vara så snabb på saker nu för vi hinner inte med! Theo kröp nämligen till hallen och ställde sig mot byrån och drog ner plattången som jag spänt fast i en av lådorna, han är stark, snabb och jävligt envis, och ja olyckligtvis tog han självklart på tången också som är SKIT VARM! Uppåt 300 grader. Men vi hittade aldrig ngt brännmärke men spolade hans armar och händer varefall, men hittade inga tecken på skada, nu 2 dagar senare såg jag att inuti hans hand på hans tumme hade han fått en stor blåsa som det nu gått hål på, stackars lilleman! Så vi ska till doktorn och kolla lite på det och bli lite omplåstrad! Nu har vi lärt oss den läxan ännu en gång att saker sker sjukt fort och att man inte kan vända ryggen till i ens 2 sekunder!! Vi ska köpa en speciell tejp och sätta fast alla sladdar överallt för nu är han verkligen på allt, och nu vill jag inte vara med om fler olyckor, kanske tom får leva som krulltott resten av hans barndom ;)

Tisdag

Idag blir det kusinbus för lilleman, med sin 1 månad äldre kusin Wiggo <3
Jag vet inte vad vi ska göra, kanske blir stan en sväng med lite lunch och fönstershopping.

Ikväll skulle jag kanske ha gått på pysselkväll på öppna förskolan dit jag och Theo går på torsdagar, men jag får hoppa det för ikväll är enda kvällen jag är "ledig" på och den ska jag tillbringa med min fina vän Daniella i en bio salong och se Twilight part 2, SISTA FILMEN!!! Jag vet inte hur länge sen det var som jag gjorde ngt bara jag, typ över ett år sen, så det ska bli mysigt med egentid med en kär vän, även om det alltid är motigt att lämna Theo. Många mammor är ifrån sina barn flertalet gånger i månaden och styr och ställer och har barnvakt ofta och är ute och svänger på höfterna osv, jag är inte den personen, jag trivs med min familj och jag hinner med att träffa de vännerna jag vill i veckorna och på helgerna är vi väldigt mycket med min och Robbans familj eftersom dem vill träffa Theo så mycket som det går. Min mamma skulle nog gråta om hon inte fick träffa Theo på 1 vecka, haha! Vi har alltid varit en sammansvetsad familj som gör mycket ihop så det är naturligt för mig att vara med familjen mycket, sen har jag inte kommit till den punkten än att jag saknar festandet eller ens vill gå ut. Men det kanske kommer det med en vacker dag och då vet jag exakt vem jag ska gå ut med för att få en toppenkväll :)

Måste tillägga att jag har ABSOLUT inget emot mammor som festar till det eller har barnvakt ofta osv för det är ni absolut värda, det är fullkomligt normalt att man gör så, men det är inget JAG vill göra bara, tillägger detta så jag slipper kommentarer så som " så du menar att mammor inte ska få gå ut" osv osv. Det är alltså absolut inte så jag menar, förklarar bara att alla är vi olika och hurdan jag är! Så PUSS på alla butterkakor som tänkte skriva någon dryg kommentar:)

TGR

Tog en runda på den ny-öppnade butiken TGR som min väninna Daniella jobbar på/för/i? Hittade massa saker, men lite smått och gott fick följa med mig hem.

Salt och peppar kar, och en ny "ägg"klocka.

Lilleman sover middag och snart ska vi ge oss iväg igen till bvcträff, ska bli roligt att träffa de andra mammorna igen.

Gråta en skvätt

Lilleman somnade om här bredvid mig i sängen, så mysigt, jag satte på tvn här inne för jag kunde då inte somna om! På tv var det något föda barn program, och tårarna liksom bara kommer på mig när jag ser nyfödda och förlossningar, så vackert men samtidigt hemska minnen. Det absolut bästa och värsta jag gått igenom i mitt liv, och nästa gång vi ska ha knodd ska allt gå mycket lättare och smidigare, så enkelt är det!! Vi får väl se när nästa mini kommer, jag måste nog glömma lite mer av denna "förlossning" innan jag ens kan tänka på syskon till Theo, ser helst att Theo är blöjfri och att vi har ett par år ihop bara Theo jag och pappa Robban! Kan tänka mig att när Theo är 2 år så kanske man kan börja försöka på nästa.! Äsch, Theo kom ju som en "överraskning" för oss alla och det blev ju totalt underbart, nästa kanske blir en överraskning den också ;)

Told you so

Jag sa ju att mellan kl 5-6 skulle en lilleman vakna, det gjorde han, klockan 5 ville han upp, men hans pappa tog honom så jag skulle få sova nån mer timma, gör jag det eller, nej! Det är ju fan att jag ska ha så svårt att somna om! Har legat 40 min nu och försökt, ska ge mig på ett försök till innan jag går upp till resten av familjen.

Im in love

Såg nyss en film här hemma, och jag är nu kär i en annan, tyvärr Robban! Nä, men älskar filmer som man kommer in i, känner sig hemma i, kan relatera till och som bara är sådär tonårsaktiga, inte som american pie och sådär töntigt, utan mer på riktigt, så som det var i högstadiet!

LOL heter filmen, och huvudpersonen är miley cyrus som spelar lola (hon kallas lol) och killen det handlar mest om heter Douglas booth som spelar Kyle, han blev jag förälskad i, tycker han påminner lite om Edward i twilight, kanske därför jag blev kär i honom, för Edward har jag också en stor cruch på! Se den! Verkligen sådär tonårs-söt film.

Nu blir det bingen här, tillbaka till verkligheten! Och verkligheten är att imorgon kl 5-6 vaknar lilleman och då ska man vara en pigg och gla morsa :D
Gonatt.

Susar förbi

Helgen susar som alltid förbi JÄTTE fort :(

Bordet vi beställt blev skit så vi skickar tillbaka det och hoppas på att det dyker upp något bättre snarast.

Vi köpte en fotpall idag som man även kan ha lite förvaring i, tex en busig lilleman!

Vi har just käkat rotfrukter och fläskfilé och ikväll ska vi faktiskt äta ostbågar, med faktiskt menar jag att vi äter ju inte sånt egentligen och har inte gjort på jätte länge men ikväll kör vi ostbågekväll!

Nov. 16, 2012

Jag ligger nerbäddad i soffan och kollar när mina pojkar ligger på golvet och busar, Robban kryper och Theo kryper efter honom, det ser ut som att han jagar honom, skit sött verkligen!

Idag träffade vi Theos morfar och morbror på stan för en lunch på pause, alltid lika gott med den salladen! Och efter det träffade vi Maria för en kaffe och lite mys, hon fick även en plattång av mig för hon skulle köpa ny men eftersom jag hade en som bara låg här hemma tyckte jag hon kunde ta den, jag tyckte inte den var bra för mitt hår så jag har en annan, men Maria skrev nyss att hon tyckte den var jätte bra :)

Nu ska lilleman här ta ett bad sen blir det kväller för honom, jag och mannen ska mysa framför en film!

Ha en fin fredagskväll.

Nov. 16, 2012

Äntligen fredag, äntligen helg. Jag ogillar dock att helgen bara sveper förbi och sedan är det måndag och man längtar efter helg igen, så håller det på sådär..typ hela livet!?

Jag är en tänkare, en problemlösare, helst av allt hade jag velat bli forskare kring människans beteende, jag älskar att ta reda på varför man själv och andra beter sig som de gör. Är det pga en sjukdom, diagnos, är det barndomen, något förhållande, osäkerhet osv. Men jag tror inte man kan jobba som forskare i beteende hos människan, ja iaf inte utan att vara läkare (undra om det finns någon utbildning som heter " här blir du professor i vad du vill"). Önskar det fanns!
Ja detta var bara något jag kom att tänka på nu på morgonkvisten.

Ringde AMS

Yes, nu är det klart för mig hur en liten del av min framtid ser ut, ja först ska jag njuta av att vara mammaledig minst 5 månader till, sen ska jag gå till arbetsförmedlingen och säga hejhej, skriv in mig i jobb och utvecklingsgarantin för det har inte gått ett år sen jag blev utskriven( och har det inte gått ett år mellan så blir man inskriven direkt ) sen hur det är där det får vi se, de enda jag tänker på är faktiskt våran ekonomi, och på detta sätt får jag bidra med en liten del ekonomi och vi sparar massa föräldradagar! Även om man får sjukt lite i ersättning så är det bättre än NOLL KRONOR! Ja helst vill jag ju bara ha ett jobb liksom, men vi får se när det sker, undra om dem tar emot krav som "jag kan jobba när som utom kvällar och helger". Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att jobba på lager, soppa gatorna, jobba på dagverksamheter, dagiskock, något med pedagogik, i affär, rusta eller något skulle vara roligt, eller någon second hand affär. Ja ni hör, jag är inte den som är den. Har bara ett eller två krav och det är att få trevliga arbetskamrater och ett hyfsat schysst schema !

Nu är här läggdags.

Önska sig

Jag har så svårt att önska mig saker, jag menar, oftast så har jag alla saker jag behöver jämt, förr kunde man ju önska sig parfymer, kläder, smink, smycken osv osv osv, men nä jag vet inte faktiskt, kanske har blivit tråkig med åren men jag önskar mig mycket hellre presentkort, och pengar av mina föräldrar för då får jag ihop en slant som jag kan köpa något dyrt för, eller spara tills det krisar eller så. Sängkläder eller ett nytt överkast kanske vore något, överkast är väldigt dyrt tycker jag , undra varför? Dem är ju inte ens bra till något, eller dem gör ju ingen nytta, de gör ju bara sängen lite finare under dagen!? Aja vi får se om jag kommer på något att önska mig eller om jag ska vara tråkig i år igen!

Arbets"fri"

Ja efter min föräldraledighet så står jag pang bom utan arbete, och jag undrar hur man gör då? Man måste väl få någon sorts inkomst från någonstans? Jag sitter på 2 utbildningar, jag jobbade fram till februari 2012 som tim vik inom vården och mitt plugg blev jag klar med i januari 2012. Nu sitter jag här igen och funderar på vad jag ska göra här näst, vad vill jag göra? Vad kan jag göra? Jag kan allt, men att jobba inom vården är inte något jag ser fram emot, eller det är väl mer så att det inte är tiderna man jobbar inom vården jag ser fram emot. Jag kan inte tänka mig så mycket kvällar och helst inga helger, jag vill ju hinna vara familj också. Men åter igen, hur gör man? Ska man höra av sig till arbetsförmedlingen eller försäkringskassan eller i vems händer ligger min ekonomiska trygghet i när mina föräldradagar är slut?? Någon som vet något?

NEEJ!

Det är inte rättvist, jag vaknade nu kl 12 av jordens äckligaste värk i magen, ja ni förstår vilken värk, ae det gör så ont så fy, vill dö! Jä*la skit menstruation!! Mot medicinskåpet och sen hoppas på att jag kan somna om. Fan, måste höra av mig till läkare imorgon så jag kan få starkare tabletter mot värken, detta är inte hållbart! Att man ska behöva ha så fruktansvärt ont så man sitter och gråter, det är ju inte klokt egentligen!

Nov. 14, 2012

Härlig dag full med bus och mys med Maria. Fick mitt träningsschema också, ska bli kul att prova imorgon, hoppas jag kan gå dagen efter bara, mjehe.

Mamma påminde mig förut om att min födelsedag närmar sig och frågade vad jag önskade att göra, de senaste 3 åren har vi ätit middag ute hela familjen, ja allihop, mamma&johan, brorsorna och pappa&åsa och Robban&jag, i år blir det även lilleman som får äran att fira mig! Men jag vet inte om det passar sig att sitta på en restaurang med en bebis, det beror väl iof på vilken tid man äter men vi brukar gå framåt kvällen(är väl mysigast så) så jag ska tänka lite hur jag vill ha det detta år, kanske blir det ut och käka eller kanske en mysig middag hemma hos oss eller nått, nå kalas vill jag inte ha iaf! Det räckte med släktkalas i 20 år för mig. Theo får ta över den delen när han fyller år istället, kalasdelen alltså.

Nu är det godnatt som gäller.

Nov. 14, 2012

Idag vaknade lilleman kl 7, fast iof var han uppe senare igår och fick mat av sin pappa vid halv 5, kan bero på det ;) men det var skönt för mig iaf, och vi har redan hunnit äta frukost, duschat, lekt och bäddat sängarna och vikt tvätt. Nu somnade lilleman igen, han kom krypandes och grät till mig och jag han bara plocka upp honom så slocknade han, snacka trött bebis. Nu myser jag lite med han i famnen men ska lägga honom i sängen så jag kan dricka kaffe och klä mig innan min bästa Maria ( som är på besök från Uppsala, där hon pluggar) kommer. Hon har inte träffat Theo sen han var typ 2 månader så det ska bli roligt att "visa" upp honom!

Rensa

Rensade lite i ett skåp i köket, och vips så fick lilleman en egen hylla att ha sina tallrikar och skålar och flaskor på.

Kropp

Det är såhär att vi varken har råd eller tid med träning nu, och så har vi ju planer på flytt så vi vill inte binda oss. Men förr så tränade jag bara hemma, och klarade mig på det, så det tror jag man kan göra nu också. Jag kommer nog aldrig bli smal, men det behöver jag inte heller, jag vill bara kunna röra mig ordentligt och busa med Theo varje dag för resten av mitt liv utan att ha ont i rygg osv. Så nu har jag bett en av mina bästa vänner som är gymnast att fixa ett litet hemma träningsschema till mig, fokusering på styrka. Konditionen är till en början att promenera och att jag och R också ska promenera tillsammans på kvällen innan Theos läggning. Sen när jag fått upp lite flås eller känner mig redo så kan jag ju faktiskt ge mig ut på en runda själv efter Theo lagt sig.

Vi får se hur detta går, men ingenting är omöjligt !

Middag

Jag gjorde soppa till middag idag, med lite potatis och morötter, paprika och grönsaksbuljong, matgrädde och cream fraîche, vatten och lite tomatpure, ja den blev as god, och den bjöd vi min mamma och Johan på. Dom var här och hämtade den stora skänken som vi haft i vårat kök och så bytte vi till oss en annan möbel, och gu vilken skillnad det blev. Så nöjd!

Idag färgade jag håret också, det fick bli blonda slingor, och jag är mycket nöjd med det också!

Ser ni vilken skillnad ?

Nov. 12, 2012

Lilleman vakna 5, gick upp lekte och styrde, bytte blöja och fick lite välling, somnade om kvart i 6 igen och den lilla grisen sover än. Jag undrar då, varför inte sova ut och kanske sova till 7 istället för att gå upp en timma vid 5? Ni undrar säkert varför jag inte också går och lägger mig igen, jo för jag kan verkligen inte, försöker och försöker men jag har som en spärr, när jag väl vaknat kan jag inte somna om. Jag är ju faktiskt utvilad egentligen, för jag sover ju allt från 8-10 timmar per dygn, men det måste man om man har ett sånt energiknippe som lilleman varit från första början.

Jag längtar tills ikväll då våran nya köksmöbel kommer på plats och så längtar jag till vårt nya v-rumsbord och matta kommer, kommer troligtvis idag eller imorgon då leveranstiden bara var 2-3 dagar, och beställde i torsdags. Hemmet kommer kännas mer rätt när detta kommer på plats! Nu saknas bara en ny soffa, men det får vi ta när vi är rikare.

Funderar på att ta en hemmadag med lillen idag, fixa och dona lite, kanske koka någon soppa, gå en promenad, vara lite huslig helt enkelt.

Theo och hans målarmorfar (syns på kläderna vad min far har för yrke)

Ordning igen

Nu är allt i sin ordning igen, lilleman är hemma, vi åkte till min mamma och Johan vid halv 11 redan, haha. Efter det gick familjen en sväng på stan, handlade en julstjärna och lite tacos som vi åt hemma, lilleman åt majs.

Och sen började jag riva ut i stort sett hela köket, har länge varit smått irriterad på den stora skänken vi har i köket, den är väldigt effektiv, men inte för oss, vi använder den sällan och den tar bara plats och är i vägen, så vi ska byta ut den imorgon till något som jag tror kommer bli mycket bättre! Resultat får ni imorgon kväll. Jag fick också ett helt nytt badrum idag, tänk vad en liten möbel kan förändra ett helt rum, ganska coolt egentligen.

Nu är det godnatt som gäller.

Ensamma hemma

Ja igår sov Theo borta för första gången. För mig gick det helt okej! Jag saknade honom och tänkte på han nästan hela tiden, men hade samtidigt väldigt mysigt med min sambo. Men jag måste säga att min sömn inte har varit den bästa, så utvilad vete tusan om jag är faktiskt, har vaknat ett flertal gången under natten och känt en oro och saknad och jag vaknade helt klockan 6 imorse, trodde iaf att jag kunde få sova ut till 7-8, men får väl nöja mig med 6. Nu ligger jag här och undrar hur länge min sambo tänkt att sova, om jag ska överraska med frukost eller om jag bara ska ligga och vila lite, kanske lyckas somna om en liten stund. Det bästa med att lämna bort sina barn såhär måste väl ändå vara när man får se dem igen och få krama och pussa sönder dem igen. Jag vet också att Theo har den bästa mormorn i världen så han har nog haft det bättre än bäst där!

Lite såhär såg våran myskväll ut.

Känslig mor

Våran Theo ska sova hos sin mormor och morfar Johan idag, och jag tog lillemans ryggsäck och packade ner hans leksaker, och då började jag gråta. Hur ska jag klara mig en hel dag/kväll/natt och morgon utan det bästa i mitt liv! haha, blödig morsa, nja lite va! Han är ju hos världens bästaste mormor och Johan så allt kommer gå mer än fint där. Men det är första gången jag ska sova utan min lilla prins sen han kom till världen och det känns i hjärtat. Jag vet att jag och lillens pappa kommer få en underbar kväll tillsammans och bara det att få sova en hel natt kommer bli så skönt och vi får ladda upp med ny energi. Men just att lämna honom där och veta att han inte kommer sova i sin säng så jag hör hans andetag hela natten gör mig jätte ledsen och självklart lite orolig, jag kollar ju jämt på honom innan jag kryper under mitt täcke, och han är det första jag ser varje morgon, så det kommer bli tufft. Men nån gång måste bli den första och många säger att första gången är svårast. Hoppas det är sant så jag slipper känna såhär varje gång han ska bort! Nu ska jag försöka vara glad och försöka njuta av lugnet och min fina fästman och av att kunna se en hel film utan avbrott av lilleman.

Theo med hans mormor och morfar Johan <3

Tiden..

Alltså vart tar tiden vägen när man har barn, det känns liksom som att jag nyss var gravid, vart tog dem 9 månaderna vägen? Vart tog de senaste 6 månaderna vägen efter Theo kom till världen? Han är liksom över 6 månader nu, det är sjukt, vart tog min lilla lilleman vägen? Jag älskar att varje dag se min Theo växa och lära sig nya saker, MEN måste det gå så fort? Snart står vi på hans studentmottagning och hans pinsamma mamma gråter och är så stolt, och vips va det är så börjar han packa ihop sitt pojkrum och lämnar boet han haft hela sitt liv. Usch, det gör ont i mitt mammahjärta, jag vill ha dig nära mig för alltid, hur kan man ens älska en person såhär mycket, jag trodde inte det var möjligt, förrän jag såg Theo första gången, då förstod jag vad min mamma alltid försökt förklara för mig. Det går inte beskriva, går ej förklara, men jag lovar att varje dag för resten av mitt liv säga hur älskad du är Theo och hur stolta vi är över dig. Jag kommer alltid finnas vid sin sida. Det finns inget jag håller så kärt som du. Och den glädjen du ger mig varje dag, tack du älskade lilleman!

Nytt

Detta v-rums bord beställde jag igår från ellos, eller min mamma beställde det för hon har konto där och fick rabatt, så om man handlade för 7 eller 8hundra så fick man 3hundra i rabatt, så jag köpte en ny matta också.

Välkomna.

Eftersom att min andra blogg www.ellinorastamaria.blogg.se vägrar fungera helt plötlist och blogg.se inte verkar kunna hjälpa mig så måste jag tyvärr skapa en ny blogg. Mitt bloggnamn fick bli lillemansmor, eftersom vi kallar våran son för lilleman ofta så fick det bli det, och just ordet mamma var upptaget, så tänkte jag på mors lilla olle och då fick det bli mor istället, så lillemansmor fick det bli, och det klingar bra i mina öron. Jag har säkert tappat alla min läsare nu men hoppas ni hittar tillbaka hit. Ni kan väl hojta till i kommentarsfältet om ni har funnit hit igen och jag hoppas ni vill följa med mig i min vardag igen.
 
Nu vrålar lilleman så det är nog dags för en tupplur för honom. Vi hörs snart igen.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

lillemansmor.blogg.se

Familjen, mamma, fästmö, sambo, inredning <3

RSS 2.0