Tiden

Jag förstår inte vad som hänt, sedan vi drog tillbaka klockan en timma så har lilleman börjat sova längre, han vaknar runt 6 kvart över 6 nu, det har ju liksom hänt 2-3 gånger i hans långa 1,5 års liv innan. Nu har det hänt 3 dagar i rad, jag är piggare gladare snällare och roligare när jag får sova en timma extra. Tack Theo, och tack tiden som förmodligen manipulerar min sons hjärna <3 



Jobb

Fy vad jag saknar min lilla plutt dessa dagar då jag jobbar dubbelpass :(. Får bara träffa han 2 timmar mitt på dagen och sen är jag på jobbet och kommer hem runt 22, och då sover ju lillen sen länge. Min stora älskling får jag ju träffa när jag kommer hem och vi hinner mysa lite i soffan innan jag slocknar <3 



Säng

Vi köpte ny säng till lilleman igår, en växasäng. Han tyckte (vad jag tror) att den var jätte häftig, han klättrade ur och i, hoppade i den, myste direkt med sina gosisar och sen somnade i den på 10 minuter, han somna kvart över 7 och vaknade 5 imorse. Vet ni när jag och pappan somnade? Aa drygt en timma senare än sonen, kvart över 8 låg vi båda och snarka på soffan. Vaknade vid 10 och la oss i sängen istället. Vi behövde den sömnen. Som jag klagat på så har vi ju inte fått så mycket sömn de senaste månaderna så det var skönt att somna så tidigt! 
Jag och Theo är lediga idag men vi ska hålla oss inne så jag kan bli frisk nån gång, igår kunde jag knappt prata men redan idag känns det bättre i halsen. Jag hoppas inte Theo får den skiten jag haft men då borde han ju redan fått den känns det som eftersom jag varit sjuk sen i fredags. 




Förkyld

Ännu en ny vecka, jag blev sjuk i fredags och tänkte att jag skulle bli frisk under helgen då jag varit ledig. Nä jag är inte frisk, men jag skiter i nästäppan och halsontet, det som gör mig mest irriterad är att jag vaknat upp med sprängande huvudvärk 3 dagar i rad nu, vilket säkert beror på att bihålorna är infekterade och fulla med snor iof. Gillar inte att börja mina dagar så, vill bli frisk nu! Jag måste jobba ändå, man har liksom inte råd att vara hemma över lite snor även om de skulle kännas mycket bättre att tillbringa dagen under täcket så jag verkligen blev frisk. Som grädde på moset kör jag dubbelpass idag vilket innebär att jag kommer hem kvart i 10 ikväll. Men men efter idag är jag ledig 2 dagar och kan förhoppningsvis vila upp mig lite då om Theo tillåter ;) 

Kolla mina fina blommor, hoppas de står sig ett tag till, väldigt vackra! 



Larm

Åh idag gick theo upp denna tid :


Men sen lyckades vi söva om honom!! Helt ofattbart, och istället vaknade vi alla när pappans larm ringde på telen strax efter 06:00! Hur härligt?!?
Alltså man märker sån skillnad på en timma, Theo vakna glad, jag vakna glad och pappan vakna glad! Alla var glada och kramiga istället för trötta, griniga och arga. Älskar denna morgon <3

Höst

Jag gillar ju hösten, liksom dess färger och burriga mysiga väder osv. Men senaste veckan(veckorna) har jag känt mig ledsen och nedstämd och lite deprimerad liksom, jag vet verkligen inte vad det beror på. Kanske är en blandning av allt, jag jobbar ganska mycket, hinner inte vara med min familj så mycket som jag är van vid, blir fortfarande ledsen när jag lämnar Theo på dagis, han växer upp så fort och det känns inte som jag hinner med honom i hans utveckling, det gör mig ledsen, sen blir jag ledsen på mig själv när jag inte orkar leka med honom direkt när han går upp klockan 5 på morgonen och låter han gnälla tills jag piggnat till, känner mig som världens sämsta mamma. Eller så är det bara höst depression som hälsar på och snart blir jag glad igen. 




Sömnen

Sömnen tar kål på oss. Varför sover han inte längre? Han somnar runt halv 8 på kvällen och vaknar liksom 5 nästan varje morgon, halv 5 vaknade han imorse. Han är liksom pigg och det går verkligen inte söva om han :( Jag och sambon "bråkar" varje morgon om vem som ska ta honom vem som ska behöva gå upp, och går någon utav oss upp så sitter vi och sove i soffan istället tills vi hör något låta och då är de theo som är i något skåp och river eller bankar i sitt rum, man kan liksom inte hålla på att banka med leksaker halv 5 på morgonen, och barnis på tv har liksom inte ens börjat. 
Jag är ständigt trött och jag är så trött på det! Behöver inte barn en viss sömn varje natt? Theo lär ju inte hålla de måtten iallafall. Han sover 1 till 1,5 timma på lunchen, och mindre än 1 timma funkar inte för då är han sur och tvär hela eftermiddagen och sover nästan ännu sämre på natten. 

JAG VILL BARA FÅ SOVA :( 

Theo ska sova hos sin mormor och morfar Johan i helgen och det enda som ska bli skönt är att få sova ut och sova en hel natt. Men det blir väl som vanligt att jag vaknar klar vaken vid 6 på morgonen fast vi är barnlediga. Aja, är bitter och trött på allt just nu. Man blir väl så utan ordentlig sömn i 1,5 år antar jag. 



Sen dejt

Kör ju dubbelpass på jobbet idag, och igår somnade jag vid 21, så idag har jag och älsklingen där hemma förberett för en sen kvällsmiddag och choklad när jag kommer hem. Han har även laddat ner en av mina favoritfilmer från min barndom, ensam hemma 1. Längtar hem!!! Och imorgon jobbar jag kväll så de gör inget om jag somnar lite sent idag och är trött imorgon, det får de vara värt för en dejt med min man <3 

Han är den bästa mannen för mig!


Lördag

Idag ska vi iväg på något roligt har vi bestämt, vart eller vad det blir vet vi inte än. Theos mormor och morfar Johan ska med också. Och jag ska njuta ordentligt av dagen för imorgon jobbar jag dubbelpass. 

Konstigt att man nästan alltid har "ångest" dagen innan jobbet men när man väl kommer dit så känns det ju så normalt att vara där. Eller man har väl inte ångest varje dag man går till jobbet men nu har ju jag varit ledig 3 dagar så för mig är det ju som måndag imorgon. Ja ni fattar. 

Men idag ska vi ha kul oavsett vad vi hittar på, hoppas vi har vädret på vår sida så vi kan vara utomhus också. 

Mina killar <3


Morgonbestyr

Alltså den dagen jag börjar jobba 7 på morgonen längtar jag inte till! Jag har sån tur nu som börjar kvart i 9 på vardagarna. Jag och Theo behöver inte stressa, vi kan mysa i soffan och kolla på barnis, dricka mitt kaffe ifred och äta frukost tillsammans. Brukar tänka "hur fan hinner folk" men samtidigt så gör man ju bara det man ska på morgonen då och drar direkt, man kanske inte har tid med barnis och mysa omkring det är bara upp från sängen och på med kläder, äta frulle och dra typ. 

Älskar att vi har lite tid på morgonen tillsammans min lilla prins och jag. 





Theo <3

Det är en rolig ålder nu. Och en jobbig, för han tror ju att han kan allt själv, om theo vill upp på matbordet då SKA han upp på matbordet men det tycker inte riktigt mamma och pappa, och då blir han svinsur och slänger sig på golvet och låtsas tjuter ett tag. Men mest rolig, för Theo har börjat prata så mycket och jag blir förvånad och skrattar rakt ut varje dag när han försöker säga saker. Han säger ju inga meningar men han tror han gör det haha. Den enda långa meningen han säger är "ä de hä då?" annars är det ord, bada, tack, hej och hej då, så, då då, här, bebis, bil, woow, ja de är de orden som sägs mest här hemma nu. 

Nyss satt han och sa "oooh woow" åt sin lilla kanin som lyser i olika färger. Det är så jäkla coolt att mitt lilla barn lär sig saker, varje dag hela tiden. 


Ny vecka redan

Jaha, helgen gick lika snabbt som vanligt. Igår hade vi en toppendag hos morfar, vi spelade krocket och brändboll , Theo tyckte det var jätte kul, förutom när han inte fick stå mitt i banan när vi spelade match. Vi körde tjejerna mot killarna och vi spöade killarna kan man säga. Min pappa sprang i träskor, haha de var det roligaste jag sett på länge.

Vi kom hem halv 7 på kvällen och Theo somnade gott efter en spännande dag på landet. 

Jag hittade en ljusstake i pappas gästhus som jag tog hem, den är från min farmor och farfar, vet inte om jag ska måla om den eller om den får förbli svart.  Och så gjorde jag en tavla av en vit tavelduk och en vit fårskinnsmatta. Den ligger fortfarande och torkar men ska visa så fort den är upphängd. Ja om den blir så konstigt cool jag har hoppats på, det får vi se senare. 

Där ser ni förresten lite av ljusstaken jag tog hem. 


Vänner

Jag är en sån där tänkare, jag överanalyserar precis allting, just nu ligger jag och tänker på varför vissa människor är som dom är, varför har man kvar energitjuvar i sin närhet, varför umgås man egentligen med såna man inte passar med? Bara för att man en gång blev vänner och gillade varandra så betyder ju inte det att man måste vara vänner hela livet, men ofta försöker man väl hitta tillbaka till de där som gjorde att man från första stunden gillade vännen, men man är ju helt enkelt olika och ibland kanske den andra tar för mycket än den ger och då orkar man inte tillslut. 

Säger absolut inte att man inte kan vara olika som personer, en av mina absolut bästa vänner är väldigt olik mig som person och vi kan diskutera saker och tycka väldigt olika, men samtidigt är vi så himla lika och förstår varandra och ger tröst och vi kan bara vara vi liksom, och så har det varit i 12 år med henne. Och jag älskar henne för den hon är även fast jag tycker hon gör saker som är helt oförståeligt ibland. Vi ger och tar i  vår relation och jag känner att jag får ut något av den, och det är så jag vill ha det. 

Vill absolut inte känna att mina vänner tar min positiva energi och kväver mig med deras "skit". 

Jag har ett par stycken nära vänner, vissa har jag haft sen min dagis tid och vissa har kommit in senare i livet och dom har alltid funnits där. Sen har man ju alltid de här vännerna som man träffar då och då och har kul med men man kanske inte delar sitt allt med dem. 

Jag hoppas jag är en god vän, men man kan inte alltid vara perfekt som vän heller, precis som i ett kärleksförhållande, allt kan liksom inte vara på topp jämt, men jag hoppas jag oftast finns där när någon av mina vänner har behövt en extra kram. 

Men den här lilla killen måste ändå vara den bästa jag har på hela jorden. Han gör mig till en kick as morsa som klarar precis allt, han ger mig styrka och han får mig på strålande humör varje dag, vi bråkar men blir sams, pussas och leker, skrattar och gråter spelar ingen roll hur dagen varit, vi går aldrig och lägger oss osams och jag älskar honom mer än något, han är de sista jag tänker på innan jag somnar och det absolut första jag ser när jag vaknar <3 (eftersom han står vid min sida av sängen och skriker maaammmaaaa, haha)


Helg

Ser fram emot helgen, vi ska inte göra något särskilt men jag är helt ledig lördag och söndag och jag älskar när vi får 2-3 dagar då vi bara är familjen. När vi båda är med Theo, leker, busar, badar, lagar mat, söver, kollar barnis, är ute, ja allting sånt. På söndag ska vi till pappa och där är det alltid super roligt för Theo att vara, kolla i morfars garage och springa runt på en oändligt stor gräsmatta, klättra i en egen brandbil som är som en lekställning, låtsas köra jeepen och gräsklipparen, kolla på traktorer ja ni hör ju, en dröm för lilleman. Mindre roligt när det regnar för mkt för att vara ute men finns alltid massor inne också att kolla på, tex katterna! 

Jag jobbar till 14 idag sen hämtar jag lillen på dagis och tar helg! :)



morgon

Idag fick vi sovmorgon till 05:45, gu vilken skillnad det är att få sova en timma längre på morgonen. Man liksom vaknar glad och "pigg", piggare än 04:45! 
Igår var jag och Theo lediga och idag skulle jag jobbat kväll men jag känner att jag måste få vila lite så min förkylning kanske släpper en aning till, förkylning gör ju ibland så man känner sig mer död än levande, så jag kör på imorgon istället och sen är jag ledig lördag söndag, och förhoppningsvis släpper förkylningen helt under helgen. 


Mina nya mysiga kuddar som var på rea från 90 kr styck till 35 kr styck! Alltså dom är så gosiga så det är farligt att ligga på dem på kvällarna. 



Fan!

Jaha, nu är jag med förkyld och aningar till halsont! Men det var nästan väntat, mina 2 kollegor och min brukare har varit sjuka hela helgen. Och lilleman också! Fan! Det värsta när man är sjuk nu när man har barn är att man inte har tid att vila sig, sömn är ju väldigt viktigt för att bli frisk och det är inte direkt ngt vi är bortskämda med här hemma. 

Aja, jag fick iaf min jacka igår som jag beställde förra veckan. Den var ganska stor men jag behåller den ändå, bra att kunna ha tjocka tröjor under och ganska skönt med lite större och vi ska vara ute i snön och leka. Dock var den inte så varm som jag hade trott så vi får väl se om jag klarar mig på den hela vintern. Känns inte som en -20 jacka precis :/ 



lillemansmor.blogg.se

Familjen, mamma, fästmö, sambo, inredning <3

RSS 2.0