Skruvar osv

Idag har jag gjort lite nytta i hemmet, skruvat ned gardinstänger och speglar och tagit bort varenda liten spik som satt lite varstans i väggarna, hyllor är nedtagna och ja, allting som har med skruv eller spik att göra är nu borta. Förutom hatthyllan, den tar vi när flyttlasset går.

Vi får nycklarna till nya lyan på måndag redan och vi börjar flytten redan då, yaay :)

Nu blir det natta lilleman sen äta lchf kycklingpaj.

Tråk!

Ibland har man så jäkla tråkiga dagar, typ när ungen är gnällig och man vill göra så mycket men kan inte för att ungen ska sitta på höften hela dagen, jag vill bara att denna vecka ska gå fortare än vinden så vi kan börja packa på riktigt, få våra nya nycklar och bara flytta och skapa ett nytt hem utan kartonger och oreda! Jag hatar verkligen oreda, och det är inte lätt att skapa en mysig miljö när det står flyttlådor och halvtomt med möbler i varje rum, jag vill egentligen inte ens städa för jag vet att om 2 veckor så ska här flyttstädas riktigt ordentligt, så varför slösa energi på att gå och dammsuga varje dag? Men samtidigt blir jag stressad av att se att det ligger smulor osv på golvet. Nu hoppas jag att min Theo är glad resten av dagen så vi kan ha det mysigt ihop istället för att "bråka".

Theo och Ture igår när vi var ute vid sommarstugan.

Nya friska tag

Nu är alla friska och krya, lilleman äter på som om magsjukan aldrig hade varit här och leker och stojar för fullt. Inatt sov han som en prins och sov också i eget rum utan mamma och pappa nära till hands, eller vi va ju nära, i ett rum bredvid men ja, han har ju sovit i samma rum som oss sen han föddes men nu fick han flytta, han sov hela långa natten och klockan 5 imorse for jag upp för att se så ungen verkligen låg i sin säng och sov, det gjorde han, sov till kvart i 6 gjorde han med :)

Dessvärre fick jag menstruation imorse vid kvart över 5 så jag kunde inte somna om, fick lägga mig i ett varmt bad och värma magen, och när klockan slog 8 gick lilleman och hans pappa till affären och köpte Ipren och lite nödvändigt till mig, tack snälla älsklingar <3

Det känns som en bra dag och bara värken går över så ska jag gå och leka med mina pluttar i vardagsrummet och ikväll vankas det grillkalas hos en kusin som fyller år.

Trevlig helg mina fina.

Sjukstugan fortsätter

Idag hoppas jag det vänder, Theo har inte kräkts på över ett dygn nu men diarrén fortsätter, iof kan man ha diarré i över 1 vecka utan att det är onormalt, det är bara väldigt jobbigt med diarré, som tur är inte för Theo verkar det som, men det är ganska tröttsamt att byta rinnnde bajsblöja var 10e minut. Men det jag saknar mest är sömnen, Theo verkar lagt om dygnsrytmen totalt, igår sov han hela förmiddagen vilket såklart resulterade i ännu en vaken natt, så idag (även fast han är trött) måste jag försöka hålla honom mer vaken, jag orkar verkligen inte en natt till, hela mitt system är förstört och jag behöver min sömn, verkligen behöver det! Ni föräldrar som inte fått sova någorlunda på ett par dagar vet att man blir som en zombie, det känns som man ska kollapsa när som helst men ändå orkar man för att man måste liksom, jag måste ju ta hand om Theo och där någonstans hittar man ännu lite styrka att fortsätta.

Trött mamma med trött och sjuk bebis!

Mammas lilla hjärta

Lilleman är fort sjuk, men inatt bytte vi bara 3 diarré blöjor istället för 10 som natten innan, han kräks inte under natten, kanske för att han inte får i sig något iof, men imorse gav sambon honom lite välling, och det kom upp direkt, kanske måste ge ännu mindre mängder? Ja menar han kan ju inte bara leva på vätskeersättning hela dagarna, detta är 3e dagen nu utan ett helt mål mat. Hatar magsjuka så in i norden! Jag vet liksom inte vad jag ska göra för att han ska få behålla det lilla han själv väljer att dricka, eller det går ju inte göra något antar jag. Känner mig maktlös och tycker så synd om min lilla lilla plutt :( Det som är bra med Theo när han är sjuk är att han sover och sover (många barn märks det inte ens på att de är sjuka för dom leker och stojar som vanligt) men det sägs ju att sjukdomen läks ut bättre om man sover bort den, så jag hoppas den ger sig snart. Fast han sover inte lika bra på natten, men jag tror faktiskt han vaknar för han är hungrig, han fick 30 ml välling åt gången inatt när han vaknade och bara då kunde han somna om, men efter 10 min kom ju diarrén så då var man tvungen att väcka honom, ond cirkel.

Jag och Robban som trodde vi skulle få bli utvilade föräldrar eftersom lilleman sov borta fredag till lördag, och så kom detta, nu är jag tröttare än någonsin. Efter detta får gärna sjukdomar hålla sig borta, helst för alltid :)

Älskade barn

BLÄÄÄ!

Jahopp, vi hann bara komma ut till morfar idag så kräktes Theo ner hela pappas kök i stort sett, han kräktes ner sig själv, mig och pappa. Så vi fick vända och åka hem, på g hem kräktes han i bilen, jag hann som tur va slänga fram en soppåse som kräkset kom i. Diarré och kräkningar, alltså en till magsjuka, FAN! Hoppas denna är en mildare variant och inte pågår i 5-6 dagar. Tycker det räcker med det som varit och att kräkningarna är slut nu, vi ska köpa någon isglass och försöka ge honom och så får han vätskeersättning, kanske lite välling till kvällen, vi får se vad han känner, just nu vill han inte ens ha majskrok(typ favvis). Mammas lilla knyte, tycker så synd om han. Små barn borde inte få bli sjuka.

En sjuk mini-batman <3

Lördag

Vad konstigt det är (eller egentligen inte kanske) men så fort jag vaknade imorse så saknade jag lilla Theo, ville gosa med honom direkt, men det är också skönt att kunna ligga kvar lite i sängen, få äta frukost i fred och ta en kopp kaffe utan att behöva tänka på någonting annat. Men nu saknar jag honom massor och vi håller på att göra oss i ordning för att åka och hämta honom. Min lilla skruttunge!

Vi ska åka ut till Theos morfar idag på landet, skönt när det är fint väder, där han kan springa omkring på en oändlig gräsmatta och kolla på coola saker överallt. Synd bara att pappa tog bort sandlådan när min lillebror blev tonåring, den hade varit perfekt där ute, men han får nog bygga en ny snart! Pappa byggde en pool där sandlådan stod precis framför huset och det var ju mycket mer passande när vi blev tonåringar och theo kommer nog också uppskatta poolen i sommar.

Härlig fredag

Idag ska våran lilleman sova hos mormor och morfar Johan, jag och sambon ska mysa ner oss i soffan äta något gott, dricka ett glas vin och förmodligen somna innan vi ens hunnit sätta på en film, haha. Låter otroligt romantiskt va? Nä, förhoppningsvis får vi njuta några timmar med varandra ikväll, kramas och sova en hel natt! Det längtar jag efter, theo har varit jätte "duktig" på att sova hela nätter, förutom nu sen han blev sjuk för några veckor sedan, nu vaknar han minst 1 gång per natt. Och inatt vaknade han halv 3 och låg vaken med mig i sängen i 1,5 timma, tills han tillslut förstod att han skulle sova och då sov han till 7 imorse istället för 5-6. Men även om han sov till 7 så är jag helt död idag, det tär på kroppen och psyket att inte få sova sammanhängande. Vi är redan hos min mamma och Johan nu så sambon kommer och hämtar mig här efter jobbet och då drar vi och handlar sen direkt hem! <3

Familjedag

Idag är sambon ledig igen (kristidagen) och vi har haft en lugn morgon, förutom att Theo slängde ner en stekspade från balkongen och en man höll på att få den i huvudet, det var kanske 20 cm ifrån honom. Aja, inga mer små saker på ballen efter denna incident.

När Theo har sovit middag ska vi åka till Theos kusiner, wiggo,tor,james och noel, och självklart Micke och Cicci. Hoppas vi kan sitta ute och dricka kaffe och barnen kan busa i deras trädgård, och kanske hoppa på deras stora studsmatta.

Trött

Jag är trött, trött på att gå upp 5 halv 6 på morgonen, trött på att vara trött! Jag äter ordentligt, dricker mycket vatten(borde dricka mer, man ska ju dricka massor) men jag antar att det är såhär det är att vara småbarnsförälder, jag älskar livet som mamma men som jag skrev förut så har theo lärt sig att "om jag skriker massor så får jag säkert som jag vill" och det är UTMATTADE! För jag vill ju inte att han jämt ska få som han vill, det är ju faktiskt jag och pappan som bestämmer, så vi väljer våra strider väl, vissa saker är ju bara bagateller, typ som när han kommer in i vissa lådor där han inte ska vara för att det ligger en miljon saker där och det är jobbigt att plocka upp dom 10 gånger om dagen, visst sånt kan jag strunta i, men när det kommer till att stå i soffan eller klättra på stolar så är jag stenhård, för en dag vänder jag ryggen till och då ramlar han säkert ner och bryter armen eller något annat läskigt. Och likadant så skrek han i affären igår, det har han aldrig gjort, han skrek för att han inte fick äta gurkan jag köpte, och sånt irriterar mig jätte mycket, tycker inte han behöver skrika som en galning bara för en gurka, han får ju mat "hela" tiden, och går aldrig hungrig liksom. Så nae jag tog en diskussion med honom, som att prata med en vägg, men jag vill inte skrika på honom FAST jag förstår föräldrar som gör det ibland, man har inte hur mycket tålamod som helst och dom kanske har haft världens jobbigaste barn hela dagen liksom, döm ingen. Men jag försökte avvisa situationen och sjöng imse vimse spindel mitt på Konsum och då glömde han gurkan...för ett tag ! det är tufft att vara förälder. Men stunderna då han kommer och säger mamma och vill pussas, då är allt som bortblåst och man är redo för nästa krig :)

I helgen ska lilleman sova hos sin mormor och jag och Robban ska få en kväll och morgon för oss själva <3 välbehövligt! Man glömmer liksom bort varandra lite när man har kiddo. Vi pussas varje dag, men theo tar ju upp all vår uppmärksamhet hela tiden så det ska bli skönt att fokusera på varandra för ett dygn.

TRÖTT MAMMA!

1 år

Jaha, vart tog min "lugna" fina bebis vägen? Envis och "bråkig" hela dagarna, trotsar vid nattning och skriker ARGT MAAAAMMMAAAA och fäller några krokodiltårar när jag inte får precis allt jag vill ha, en ny värld har öppnats för Robban och mig och nu får vi buktas med lite mer trots än för bara 1 månad sedan. Gud vad fort det går, från att ligga fint i vagnen och jollra till att på nån månad klättra ur vagnen och ha ner allt i hela affären, okej nä inte riktigt så, men vi kan ju säga att det är tur selen finns i vagnen!

Theo sover nu bara en gång om dagen, jag märkte det i förra veckan att 2 gånger om dagen inte funkar längre, så vi började i helgen med att bara sova middag, och det var helt okej när pappa också var hemma och underhöll honom osv, men idag, shit vilken lång dag det har varit, och jag är helt slut! Klockan halv 9 imorse var vi på plats i en lekpark och vi var hemma igen vid 11, lunch och sen sova, sen var det bara lite drygt 6 timmar till att underhålla en 1 åring. Jag är helt slut faktiskt. Men man vänjer sig rätt fort vid förändringarna som sker som tur är :)

Nu nattar pappan theo och jag ordnar med lchf pizza!

lillemansmor.blogg.se

Familjen, mamma, fästmö, sambo, inredning <3

RSS 2.0