Skor

Igår beställde jag platå skor från Nelly, jag hoppas dom hinner komma till fredag, men med tanke på att det är röd dag så är jag osäker.

Jag vaknade med sprängande huvudvärk idag, är inte på jätte bra humör faktiskt :/ får se om den försvinner under morgonen nu. Jag ska försöka fixa i ordning i min garderob så inte allt ligger huller om buller.

Min kusin skickade så himla fin bild på Theo från i helgen när vi var på dop.

Kort vecka

Denna vecka jobbar mannen bara 4 dagar är ledig 4 dagar och sen jobbar 4 dagar, lyx med 2 korta veckor ju!

Vet inte vad vi ska hitta på idag, jag skulle behöva färga håret, eller jag MÅSTE färga håret. Så vi får nog dra till stan en snabbis. Förmodligen hittar jag något till Theo också, som vanligt.

Sova över

Idag ska lilleman sova hos sin mormor och morfar Johan. Jag och mannen ska mysa, gosa, sova och äta tacos!

Jag saknar alltid min lilla plutt när han sover över där men det är ändå skönt att kunna slappna av hemma på ett annat sätt, jag är så övertygad om att Theo har det jätte bra hos min mamma, dom vakar honom som hökar och skämmer bort honom totalt!


Rolig nyhet

Fick en rolig nyhet nu på morgonen, jag har fått ett kusinbarn <3 en liten Noa blev det. Önskar de bodde här så jag fick mysa med dom, men tyvärr bor dom i Danmark så det blir lite knepigt. All lycka till er lilla familj!

Paket

Theos nya bilbarnstol, har varit så velig med att beställa en för dom kostar ju en slant, men nu fick det bli en sån här! 2000 riksdaler gick den på, dyrt och ändå var den på kampanjpris! Men men denna kan han ju ha ett par år framöver och även nästa barn ;)

Torsdag

Man kunde kolla skatten igår och vi blev väldigt glada, tack skatten. Förutom att dom hade gjort helt fel på min och de stod att jag har jobbat på ljuddämpar service aktiebolag och tjänat nästan 190 tusen detta år, jo tjena, vart är dom pengarna undrar jag!! Jag har varit mammaledig och haft den sämsta föräldrapenningen man kan ha! Hur fan kan dom göra fel med såna här viktiga saker undrar jag, helt sjukt dåligt! Så igår satt jag i telefon med både skatteverket och det företaget jag tydligen jobbat oss, dom var helt chockade, för de jobbade ingen där med liknande personnummer ens, så Skatteverket har gjort väldigt mycket fel! Jag är skit sur på dem, sånt här borde inte kunna hända. Stackars den också som faktiskt har jobbat men som det står 0 kronor på !

Skatten

Redan onsdag, vissa veckor vill jag att veckan ska rusa förbi, denna vecka är en sån vecka. Jag vill att det ska bli imorgon så man får reda på om man får tillbaka eller får betala tillbaka på skatten, eftersom jag varit föräldraledig så kan allt hända, jag hoppas inte jag får betala tillbaka mer än 5tusen annars blir det lite väl saftigt, helst skulle jag vilja ha tillbaka såklart men jag räknar inte med det. Förra året fick jag och Robban tillbaka 30tusen och vi vet att det inte alls blir i närheten av det detta år :/ Vi hoppas bara Robban får tillbaka så pass mycket att det täcker mitt, + - 0 är bättre än bara - .

Och så längtar jag till helgen för lilleman ska sova hos mormor och Johan lör-sön då får vi lite egentid, och på söndag ska vi på dop i Linköping för mitt kusinbarn.

Fick rosor som en trevlig överraskning igår av min käresta <3

Jobb

Igår jobbade jag för första gången, det gick bra, men framåt halv nio började jag bli trött, slutade halv 10 och kilade då hem de tre kvarteren i snöstorm.

Gillar inte att snön kom tillbaka ännu en gång, kan det inte få bli snöfritt nu fram till nästa vinter? Jag vill ha vååår! Man blir direkt på sämre humör när det är sånt här skitväder, jag och lilleman måste tyvärr ut idag för att handla ägg, ägg är ett måste att ha hemma hela tiden när man går på lchf.

Kalas nr 2

Igår var vi på stor kalas för Theos kusiner, 4 pojkar i åldrarna 12,10,3 och 1 år, det är så kul att Theo har många kusiner och speciellt 1 och 3 åringen som han kan leka med, anar många bus i framtiden :D <3

Jag måste tömma min mobil på bilder nu för får inte plats mer, kunde inte ta en enda bild i helgen :(

Härlig måndag

Idag vaknade jag innan Theo och pappa R, jag vaknade halv 6, tänkte nä nu kommer Theo vakna vilken minut som helst, låg och pilla på telefonen och kollade igenom bloggar osv som jag alltid gör på morgonen, vips så var klockan 6 och då ringde robbans alarm, sen 10 minuter efter då vaknar Theo!! Han har inte vaknat såhär sent sen han var liten bebis, skönt!

Nu äter lilleman välling och jag passar på att luta mig bak i soffan ett par minuter. Senare här på morgonen kommer en vän på kaffe besök och i eftermiddag/kväll ska jag jobba för första gången, lite nervigt faktiskt. Tur att det oftast bara är första gången som är lite nervigt, innan man vet hur allt funkar liksom. Jag anar att jag kommer vara som en zombie imorgon eftersom jag jobbar till halv 10 ikväll. Men det löser man med kaffe ;)

Lördagen

Igår firade vi min storebror, vi åt mat på texas longhorn. Jag blev lite besviken eftersom jag beställde lchf vänligt så tog jag burgare utan bröd med en sidesallad till istället för pommes, och salladen bestod av stora skivor lök, vanlig grönsallad och en tomatskiva och en gurkstav, så rolig var den, betalar man 150 kronor för det så trodde jag att salladen skulle vara betydligt lyxigare, kanske fetaost eller soltorkade tomater eller något spännande liksom. Men men hamburgaren var god iaf! Och alla andra var mer än nöjda :D efter maten åkte alla hem till mamma och Johan, drack kaffe och spelade yatzy, födelsedagsbarnet vann, och 2a kom jag ;)

En fin dag <3

Glad

Solen skiner idag och både jag och Theo är på strålande humör. Theo har nästan slutat krypa och går nästan bara nu, + att han har lärt sig klättra upp på bland annat soffan , inte bra!!!

Jag fick jobb i onsdags, och börjar den 1 april, men idag ringde dom och frågade om jag kunde jobba måndag kväll, och självklart kan jag det. Fatta att jag fått jobb!!! Jag som undrat hela min föräldraledighet va tusan jag ska göra sen liksom. Nu har jag svaret!

Mar. 13, 2013


Fy vad besviken jag blev när jag kollade ut imorse, jäkla snö, det som precis hade blivit helt snöfritt på gatorna!!
Och det snöar fortfarande, sluta nu :(

Igår var vi med morfar Johan och Ture bus, Theo älskar verkligen Ture, han öppnar munnen och sträcker sig fram mot Ture för han vill få pussar, Theo gick lite med honom i koppel och vi gav honom godis.

Vi får se vad som händer idag, vi ska nog hänga med Linn :)

Bästis

Theo har fått en ny bästa vän!

Innan var han livrädd för dammsugaren och grät sig igenom när jag städade, nu när jag städar vill han gärna åka på den, dra i sladdarna, hjälpa till, känna på utblåset och blir ledsen när jag ställer in den, så idag fick den stå kvar och nu har han lekt med den i en halvtimma haha.

Ingen bra prom!

Haha kära vänner, vilken promenad det blev. Aja vi var ute i 40 min iaf, men för det första visste jag inte att det var över 12 minus ute så mina lår är helt illröda, för det andra var det nog inget bra att gå en timma innan Theo ska sova, för efter 15 min i vagnen somnade han, och jag fick väcka honom sisådär 100 gånger, låter kanske elakt men han måste sova på sina tider för annars får vi gå upp kl 4 på morgonen dagen efter och det har vi ingen lust med! Så jag fick bära honom halva vägen hem, och med en hal overall mot en hal jacka så gick det inte vidare, katastrof promenad!
Vi får nog gå på eftermiddagarna istället eller ännu tidigare på morgonen vid 7 kanske. Just det, sen började alla hjul på vagnen att skaka jätte mycket, dom gör det när det är dags att smeta på ny olja så det får vi fixa idag.

Promenad

Morgonen börjar med en promenad och träning för min del. Jag har liksom inte kunnat gå ordentliga promenader sen i november då snön kom, livsfarligt ju!
Men nu har snön och isen försvunnit från de flesta trottoarer så nu blir det roligare :)

Efter promenaden ska Theo sova och då tänkte jag passa på att träna.

Lördag

Idag strosade vi runt på stan en sväng, Theo fick påfyllning i garderoben (som vanligt).

Ikväll blir det mys med lchf-tacos och breaking dawn part 2, så jävla bra film! Önskar dom kunde göra oändligt många, eller hur Daniella?

Jag började äta lite igår kväll, ska ju gå över till lchf från mina drinkar, och eftersom båda innefattar att man ska vara i ketos fast på 2 olika sätt så tar jag det lite lugnt, magen klarar inte allt för mycket efter 2 veckor utan mat! Men jag längtar lite efter tacosen fastän jag får lite "ångest" för att äta, blir lätt så när man varit utan mat så länge.

Stackars

Min lilla bebis blev mega-förkyld igår, det kom som en blixt från himlen! Stackars lilla, natten var okej, men det tog lång tid innan han somnade, han kräktes slem och hade fullt med snor i ansiktet, vi fick i honom näsdroppar och tillslut somnade han intill mig, flyttade över honom till sin säng och han sov till 4 imorse då tog jag upp honom så sov han hos mig till 20 över 5, och då ville han upp. Han är snorig idag också så vi stannar hemma, ska endast ut för att köpa nässpray och kolla på något slemlösande till honom.

Min kompis

Idag ska vi träffa en av mina absolut bästa barndomsvänner som håller den titeln än idag, ja förutom att vi inte är barn längre då! Hon åker till, eh, några länder på söndag och är borta i flera månader, så jäkla roligt, men sorligt för oss andra som kommer sakna henne medan hon lever loppan på playan!

Theo har precis börjat med en rolig sak, innan så har han ju tagit sig upp med hjälp av möbler eller väggen och sådär och sen gått iväg ett par steg själv, men nu sätter han sig först på huk och sen ställer sig upp själv utan att hålla sig i något, det ser jätte roligt ut.

Jag har lagt ut ett täcke på golvet som han lägger sig och vilar på ibland mellan allt ståhej.

promis

Jag och min lilla familj gick ut på en promenad förut innan Theo skulle sova, vi gick halv 6 och kom hem kvart i 7. Det var jätte härligt, inte kallt faktiskt, väldigt behagligt. Vi borde komma ut på kvällspromenader oftare, det är nyttig motion och det är friskt och skönt att komma ut och röra på sig lite.

Nu kollar vi på bygglov och sen ska jag faktiskt hoppa i säng!

Dagis, ja jag säger dagis!

Idag var vi och kollade på de dagis vi sökt åt lilleman, ett vart jag speciellt förtjust i så jag hoppas på det :) när vi skulle kolla på första dagiset så hade Theo just somnat i vagnen, och jag var tvungen att ta upp honom och då vakna han, han hann sova 15 min, lite väl lite när han brukar sova 1 h :/ men det gick jätte bra...tills efter han hade sovit på eftermiddagen, vilket jäkla humör han varit på, fy. Jag vill bara att klockan ska bli 7 så han får sova så vi kan vakna pigga och glada imorgon.

Dag 8!

Är inne på dag 8 med cambridge, och jag mår bra, är glad pigg och fräsch, men nu börjar jag istället hulka av drinkarna haha. Ja, bara 6 dagar kvar! Vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga från cb till lchf men jag hittar nog ett sätt som passar mig och min kropp, får äta försiktigt så jag inte får tarmvred och så. Att äta är sällskapligt, det är nog därför många är för feta, nu förtiden äter man inte för att man är hungrig, nu äter man för det är det man gör, det är en grej liksom, när man träffar vänner så äter man, till film äter mat, på dejt äter man, man äter hela tiden istället för dom gångerna på dagen man faktiskt är hungrig. Vi ska sluta äta vid tvn och sitta vid vårat köksbord hela tiden, man äter mer mat vid tvn. Köket är till för mat och där äter man! Och det är det jag vill lära Theo, att man sitter vid bordet och äter, visst Theo får sitta på golvet när han äter frukt, men han får inte springa omkring med maten, antingen får han sitta och äta eller så blir det ingen frukt och så får han den senare när han sitter still.

Mars

Redan är vi inne i mars månad!!!!

Jag hoppas så himla mycket på en sak nu, förmodligen får jag reda på om det blir så nu i veckan som kommer, jippi! Det blir en rejäl omställning och jag kommer säkert ångra det ett par gånger men jag tror ändå att det är det rätta och att det kommer bli kanon. Ja om det nu blir så ;)

I går var vi hos min mamma och Johan och idag har vi varit hos min pappa och Åsa, pappa och Åsa åker till USA på onsdag och dom är borta 3 veckor, jag är sååå avundsjuk på att dom åker till USA, ja i år igen!! Dom var där förra året också, men nu ska dom till andra städer och loppa sig.

Nu är vi hemma och ska bara slappa och leka med Theo.

Lycklig

Även fast man har allt man önskar så kan man ibland känna sig deprimerad? Jag tror verkligen på att det är vintermörkret som gör det, för nu när solen är framme så verkar många så mycket mer glada och lyckliga, jag är en av dom. Solen skiner i hela min lägenhet och jag funderade tom på att dra ner persiennen för jag fick solen i ögonen vart jag än var haha, (jag lät dom vara) solen och värmen är mer än välkommen till oss nu. Jag gillar lyckliga människor och sol mer än deprimerade människor och mörker :D

Theo blir jätte glad av solen!

Theo<3

Igår blev våran lilla älskling 10 månader, helt galet. Om 2 månader fyller han liksom 1 år, det är så jäkla galet! Han är världens bästa och finaste bebis (precis som alla mödrar tycker om sitt/sina barn).

Han kan så mycket fast han bara är 10 månader, jag är jätte impad, han förstår när man skämtar med honom, och han skämtar tillbaka, han plockar i och ur saker och förstår att små saker ska vara i dom större, han kan bygga torn av sina klossar han går och står helt själv och han säger mamma och babba, titta och där och pekar samtidigt på det han undrar om. Han väger 10 kg och är 76 cm. Han är min bästaste lilleman <3

Dag 5.

Jag måste säga att 475 kalorier om dagen inte är en höjdare, jag mår skapligt bra, om jag dricker hundra liter vatten, men igår mådde jag inget vidare, fick migrän och låg utslagen på soffan hela dagen, Theo tyckte jag var en super rolig morsa, verkligen! Men de gick och idag mår jag mycket bättre, har lärt mig dricka kaffe utan sötningsmedel nu (även om jag fortfarande tycker det är godare med)

När Cambridge är klart så kör vi vidare på lchf, precis så jag ätit en månad innan jag började med cb, jag åt lite mer kolhydrater än önskat inom lchf innan men nu har jag en lchf coach som kommer hjälpa mig med inköpslista, förklaringar, recept och stöttning. Blir nog kanon. Jag har förstått nu att lchf handlar inte om att sitta och äta bacon med beasås till frukost liksom, det är inte bara inriktat på fett (det kan ju inte alls vara så bra alls), utan man kommer med tiden äta mindre portioner som innehåller proteiner och nyttiga fetter just för att man blir mättare på fett och protein än kolhydrater. Sen är det skillnad på fett och fett! Jag ser fram emot detta och tror det kommer bli jätte bra.

lillemansmor.blogg.se

Familjen, mamma, fästmö, sambo, inredning <3

RSS 2.0