Tidiga mornar

Lilleman går upp mellan 5 och halv 6 fortfarande, man blir skapligt trött av det, även om man själv går och lägger sig vid 21!

Idag ska vi åka ut till Linnea och Martin och busa med Vincent och mysa med nya tillskottet Lo. Vi åker buss ut och jag såg nyss att bussen tar 30-40 min, vi får se hur de går, Theo bruka bli uttråkad efter 10 min på spårvagnen och bussen här i stan haha. Har dom ens så man kan stå med barnvagnen och sånt på landsvägsbussar? Ingen aning!

Jan. 29, 2013

Det blev ingen hemmadag igår, vi åkte till Linn och busade hela dagen. Sen åkte vi till mormor och morfar Johan på eftermiddagen och åt middag och fixade med lite saker. Mamma hade beställt kläder till Theo, 2 byxor, 2 mössor, 2 dregglisar, 2 bodys, 1 fleecejacka, och 1 tjocktröja.

Theo blev 9 månader igår och han har sakta men säkert börja ta sina första steg själv, igår tog han 3 steg alldeles själv och förra veckan 2, mammas duktiga. Han får gärna vänta lite lite till så balanssinnet är lite mer utvecklat, men snart är han nog i full fart.

Växten

Theo har lyckats äta blomjord 3 gånger nu, men han är faktiskt väldigt sällan på denna växt, men hittar hans ögon den så är det VÄÄÄLDIGT svårt att låta bli att pilla på den, och fast mamma säger nej så sitter han kvar och tror att jag inte ska se när han pillar lite lite, haha sötunge!

Ny vecka

Jag ogillar att helgerna springer förbi! Man hinner liksom inte med.

Något roligt som hände i helgen var att Theo helt plötsligt började prata sjukt mycket, alltså inte ord, utan babbel liksom. Han säger ajajajajajajajajaj, nenenenenenenene, blablablablablabla, mamamamamamamamama, dadadadadadadada. Hela tiden om och om igen, låter så himla roligt!

Idag har vi inget inplanterat så vi kanske bara blir hemma, lagar lite mat inför veckan och går en promenad. Annars har vi många lekdejter i veckan, vi ska träffa tant Linn, åka och mysa med min väns nykomna lilla Lo och storebror Vincent ute i krokek, träffa Daniella och Leon, och så bestämde vi in en lekdejt med Nils och hans rara mamma Hanna, Nils och Theo är födda bara några dagar från varandra och vi gick i samma mammagrupp och bvc tillsammans. Rolig vecka :)

Sova borta

Igår stannade Theo kvar hos mormor och morfar Johan, så jag och älskling skulle kunna sova ut lite idag, ja det gick ju sådär om man säger så, vaknade innan 6 och började leta efter Theo innan jag kom på att han är hos min mamma! Men till 6 var ju iof länge sen jag fick sova till så jag får väl se de som en sovmorgon iaf ;)
Så nu ligger jag och hoppas på att Robban ska vakna så vi kan mysa och äta frukost ihop.

Jag längtar tills vi ska hämta skrutten! Hur kan man sakna sitt barn så mycket efter så kort tid? När ska det bli lättare att lämna sitt barn som många säger att det blir? Iof har han bara sovit hos sin mormor 4 gånger sen han kom för 9 månader sen, men jag får lika ont i hjärtat varje gång jag går ifrån honom. Och igår när vi stod vid dörren och vinka så kröp han mot oss och log, och jag var tvungen att stänga dörren framför honom, annars skulle vi aldrig kommit där ifrån! Usch. Tur han har världens bästa mormor och morfar <3

Fredag

Idag tror jag lilleman tar igen alla sovtimmar han missat i veckan, han har redan sovit 2 gånger sen han vakna, det är liksom vad han brukar sova på en hel dag, men jag låter han sova hur mycket han vill idag, då han bara är jätte grinig om han inte får sova. Lilla plutten!

Vi skulle åka till Linda och barnen vid 10, men eftersom Theo ville sova så får vi se om vi åker senare istället :) Annars får vi vara hemma och sova helt enkelt! Senare idag ska vi äta sen lunch med min pappa och lillebror (som vi alltid gör varannan fredag), jätte mysigt tradition. Vi brukade alltid äta vid 12 förut när min lillebror gick i högstadiet och slutade tidigt på fredagar, nu går han gymnasiet och slutar senare så då äter vi runt 3 istället.

Panik

Lilleman ramlade nyss, jag tyckte inte det såg så farligt ut, tog upp och trösta honom, så kollar jag på honom, då har han blod i hela ansiktet och hela min axel är blodig, han öppnar munnen och det bara rinner ut blod, as mycket !! Fan vilken panik man får, han slog säkert i tänderna i tandköttet där uppe, åh stackars lilla bebis!! Jag sköljde munnen och försökte se om det var stort eller litet sår men de gick inte för allt blod , nu sover han, han fick somna på mig nu, lilla älsklingen.

Han sov

Som ni vet har Theo matstrejkat typ en månad, han har alltså bara ätit gröt och välling, igår åt han en halv burk barnmat till lunch, och till middag åt han hemlagad köttfärs med indiska kryddor och ris, och till efterrätt äppelbitar, jippi! Och han sov från 19:30 till 6:00 idag!! Sååå skönt!

Cold

Det är så himla kallt i våran lägenhet, mest på golven, det drar rakt igenom både ytterdörren och balkongdörren, som ett korsdrag på golvnivå. Man får ha strumpor och raggsockar, och Theo är iskall om händerna när han har varit på golvet en stund, han kan ju inte ha vantar på sig direkt. Får nog ringa och höra om hyresbostäder kan göra något åt det.

Orolig

Jag börjar faktiskt bli orolig för Theos matvägran, inte för att han går ner i vikt och så för de ser han inte ut att göra, men är rädd att han inte får i sig allt han behöver, han vägrar både fruktpure burkmat och min mat, han äter lite lite, men inte alls i närheten av vad han borde, han livnär sig nu på smakbitar från våra tallrikar, gröt och välling.

Less!

Idag vaknade Theo vid 03:30, alltså fan vi orkaaaaar inte! Varför vaknar han såå tidigt? Får försöka hålla honom vaken ännu längre, men det verkar liksom inte spela någon roll när han lägger sig som jag skrivit innan, han har alltid vaknat tidigt (5-6), men halv 4 och 4 som igår, ae det funkar fan inte! Jag har självklart läst massor om det och att han just nu är i en jättestor utvecklingsfas osv, och att det kan påverkar sömnen och aptiten, men aa vi orkar ändå inte hålla på att gå upp halv 4 på nätterna, jag hoppas detta är något som händer NU och sen aldrig mer igen! Men jag tänker som så att han borde ju ändå vilja sova sina timmar liksom? Men han tar ju inte ifatt något på dagarna heller, aja jobbigt som fan är det iaf och jag hoppas detta var sista gången detta hände!

Jobbig

Theo har varit väldigt...får man säga jobbig bebis? Aja idag är han jobbig helt enkelt, inte hans dag kanske? Vad vet jag, vaknar kl 4, vägrar äta, vägrar somna fint i sin säng som har har gjort så fint nu ett par dar, nä idag total vägrar han allt och han ska bara vara i alla skåp och riva ut, ha sönder och kasta hej vilt! Jag försöker sätta mig och leka med honom men nä jag duger inte som lekkompis idag, han har rivit sönder räkningar och haft sönder min fina fika bricka och kastat mat i hela köket. Och på toppen av detta fick jag bara sova 5 timmar inatt, härliga dag. Nu har han äntligen somnat, jag gav inte med mig han skulle fasen somna i sin säng! Jag hoppas att det är kväll snart så vi kan sova och förhoppningsvis få en bättre dag imorgon!

Trött!

Nä fy vilken natt, Theo vaknade strax innan 4 och trodde att det var helt okej att stiga upp, vilket han gjorde också! Jag låg med han till 5 och försökte söva honom, det var omöjligt. Då bankade jag på Robban så fick han ta över, vid kvart i 6 hade han somnat och vaknade igen vid kvart över 6, roligt va? Robban gick till jobbet för en stund sen och jag ligger i sängen och Theo sitter och leker på golvet, orkar faktiskt inte gå upp, så länge Theo är nöjd här bredvid mig på golvet tänker jag ligga kvar här!!!

Outsider

Alltså, tvångstankar måste vara så jädra jobbigt att ha, jag får också tvångstankar ibland, men inte alls på det viset som de visar på outsiders. Kolla i ugnen så ingen har gömt ett lik där inne liksom? Jisses, sjukt jobbigt.

Jag har en tvångstanke som jag tror många föräldrar har, jag kollar alltid till Theo en eller två gånger innan jag går och lägger mig, om jag glömmer det nån gång så ligger jag i sängen och tänker på det tills jag går upp och kollar och bara efter det kan jag somna och känna en trygg känsla.

Ny vecka.

Theo har börjat sova lite krångligare på nätterna, eller vissa dagar sover han jätte bra och vissa skit dåligt. Jag undrar varför, har säkert med utvecklingsfasen att göra. Men tröttsamt är det, speciellt eftersom han fortfarande vill gå upp vid 5, jag tänker som så att om han haft en jobbig natt så kanske han tar igen det på morgonen, men icke! Theo sover nu 2 gånger om dagen, innan var det 3, nu är det runt 9 och sen runt 2-3. Och han är jätte duktig på att somna i sin egna säng, det är fortfarande protester men han brukar ha somnat inom 5-10 min. Ibland kan jag sakna att ha honom i famnen (det är ju väldigt mysigt), men det är ju skönare att han somnar i sin säng.

Städ

Nu har jag och lilleman storstädat, dammat, torkat, dammsugit och torkat golv. Lilleman tyckte nog att jag skulle göra rent i köksskåpen också för där började han riva ut.

Nu har vi varit uppe och fart sen 5 så jag hoppas han vill sova lite snart, och vi kör på med att somna i sin egna säng:)

Toys

Alltså, lilleman har MASSOR med leksaker, men vart är han tro? Jo i nån låda och river ur saker istället. Haha de är för roliga de små liven!

Och något som är jätte roligt är att han använder sin läragåvagn hela tiden nu, men han har inte lärt sig att sväng så när han kör in i något står han där och undrar varför det tog stopp liksom haha.

Lyckades igen !

Theo somnade i sin säng nu igen, gjorde precis som igår, det jag vill visa honom med denna metod är att jag inte försvinner, jag finns där hos honom, bara för att jag går ur rummet så försvinner jag inte liksom. Och jag tror han fattar, för så fort jag gick in i rummet nu så la han sig ner igen, han vill bara testa mig om jag verkligen kommer tillbaka när han gråter. Smarta rackare! Jag hoppas naturligtvis att man ska kunna lägga ner honom och säga godnatt och pussa och att han ska somna direkt, men för andra gången är jag riktigt nöjd!

Bra natt

Lilleman vaknade en gång inatt vid 3 tiden, bara stoppa in nappen så somna han igen, sen vaknade han vid 6 imorse, så himla skönt!

Jag blir överraskad varje dag nu förtiden, lilleman verkar lära sig nya saker HEEELA tiden. Han går mer och mer med vagnen, stolar, pallar och allt som går att dra framför sig, han ställer sig upp mot väggar utan att ha grepp om saker, och han når tusan i mig överallt! Plocka ut saker från lådor och diverse det är roligt de! Det är så himla roligt att se utvecklingen i denna fart. Men det är tur de lugnar ner sig lite snart :P

Sovdags

Det gick faktiskt bra att natta Theo ikväll, vi körde inte 5-minuters metoden men vi körde en blandning, efter vällingen gick jag in och la han i sängen, pussade,stoppade om och sa godnatt mamma älskar dig, gick ut, han ställde sig upp och grät, jag gick in, la honom ner, stoppade om och förklarade att han skulle sova, gick ut, han ställde sig upp och skrek och grät som en tok, jag gick in och la han ner, stoppade om, stannade kvar och smekte han på huvudet, och efter 2 min så somnade han! Imorgon kör vi samma visa, fast både förmiddag, middag och kväll! Allt som allt tog det kanske 10-13 min. Värt! Jag tycker det är viktigt att han kan somna tryggt själv i sin egna säng utan att ligga/sitta hos oss.

5 minuter

Theo vaknade halv 5 idag, somnade lyckligtvis om efter en timma och sov till halv 8. Men alltså vi kan inte fortsätta såhär, halv 5 halv 6 är för tidigt att gå upp!! Vi är trötta på't, nu! Vi måste göra något, vet inte vad iof men! Det spelar ju ingen roll om Theo är vaken till 7 eller 9, för han vaknar ändå runt den tiden. Men ikväll ska vi börja med 5 minuters metoden iaf, så han somnar själv i sängen hela tiden iaf, vi har läst på massor om det och väntar oss verkligen ett krig ett par dagar framöver ! Men det står mycket om att barnen sover ofta hela nätterna och att de brukar sova längre när de får somna själva. Det är inte det att Theo har blivit vaggad till sömns på kvällarna, men han får välling av oss och då har han alltid somnat liksom, så vi får kanske ge välling i sängen eller hålla honom vaken hela kvällsmålet och gå in med han direkt.

Några tips och idéer ? Erfarenheter?

Tisdag

Theo vaknade som vanligt runt 5 imorse, han har faktiskt haft ett par dagar där han vaknat 6 = skönt. Igår var jag riktigt trött på kvällen, har som sagt haft Robban hemma i över 3 veckor, vilket betyder delat arbete i hemmet och med Theo.

Idag ska vi busa med Clara och Theos tjejkompis Freja. Dom små är så söta mot varandra, sist höll dom varandra i handen när vi körde bredvid varandra med vagnarna på stan, och Freja pussade Theo, Theo gapade mest, men det är ju så han pussas så ;) Freja är lite drygt 3 månader äldre än Theo men dom leker jätte bra tillsammans trots olika faser i livet.

Nu ska jag se om Theo vill sova en sväng, hoppas!!

Kompis

Idag har jag varit med en av mina absolut bästa kompis och hennes son, och lilleman och Leon har busat i flera timmar.

Vi trodde Theo ville sova för han verkade så trött förut, men icke han är fortfarande vaken och busar omkring, upp och ner fram och tillbaka!

Haha

Haha, Theo står och skäller på våran toapappershållare, han petar på den och sen låter han som en liten hund, sen petar snabbt på den och skäller igen haha så jäkla knas, det ser ut som han är rädd för den!

Back 2 reality!

Nu är vi tillbaka till den normala vardagen igen, pappa går till jobbet och vi stannar hemma.
Pappa R har varit hemma 3 veckor nu (känns som en evighet) men nu är vi back om track. Känns skönt att få en normal vardag igen men det kommer nog bli lite jobbigt också, för när pappa är hemma betyder det liiite mer sömn för mamma och sen är man ju 2 på alla sysslor och på Theo. Så det kommer nog ta några dagar innan jag vänjer mig vid att göra allt själv igen. Det är mysigt att vara hela familjen hemma, men det känns som rutiner och fasta punkter försvinner så lätt, det känns ju som det har varit helg i 3 låånga veckor liksom.

Vackraste

Theos namn kommer från namnet Theodor (vi gillar kortare namn bättre, därför blev det Theo) och det kommer från Grekland och betyder guds gåva!

Jag har redan börjat tänka på nästa unges namn, vi gillar Collin, Elton, Svea, Leah, och Livia. Jag vill ha korta och inte allt för vanliga namn, varför jag gillar kortare namn är för att annars får man ofta smeknamn(som i sin tur inte alls är lika vackra som ens riktiga namn) ta mitt namn som exempel, Ellinor, jag tycker namnet Ellinor är jätte fint, men jag har nästan alltid fått heta Ellie, vilket inte alls är lika fint! Eller min storebrors namn, William, skit fint namn! Men han har alltid fått heta Wille...inte alls lika fint! Theo kan man liksom inte förkorta, eller iof min kompis Daniella säger ju Tette till honom, men det är nog mest för vi kallar hennes son Leon för lelle, Tette och Lelle <3

Dille!

Jag har fått dille på lägenheter. Jag VILL flytta!!! Jag vill möblera och inreda och hitta nya saker till hemmet, jag vill göra fint i Theos sovrum, ha ett eget sovrum som bara är mitt och robbans, ett romantiskt vuxen sovrum liksom, utan nallar och barnböcker! Jag vill ha ett vardagsrum som inte är fullproppat med leksaker och jag vill ha mycket förvaring!!! jag vill måla och tapetsera precis i våran smak! ( eller okej, min pappa kommer få hjälpa oss tapetsera eftersom han är målare)

Det är vad jag vill ha :) kan någon ge mig det?

Fredag

På måndag börjar Robban sitt nya jobb, helt fantastiskt att han ringde ett företag, fick 2 dagar efter komma på intervju och under intervjun fick han jobbet, detta var i veckan nu, och på måndag börjar han. Så stolt!

Jag däremot, känns som jag aldrig kommer "få" ett jobb, jag har visserligen några månader kvar hemma innan jag skriver in mig på arbetsförmedlingen, men nått jobb kommer jag säkert hitta, nån gång! Jag sitter ju med 2 utbildningar på arslet så, men tyvärr är de ju så att de flesta vill ha erfarna arbetare, och hur ska man bli det om de aldrig vill anställa färskingar?

Nu ska vi ha fredagsmys i soffan hela familjen innan Theo somnar.

Wow

Ja la en intresseanmälan på en lägenhet, och 2 timmar senare blir jag erbjuden att höra av mig om jag vill gå på visning, visste inte att de gick så fort! Visst bara för man får gå på visning så betyder det ju inte att den blir våran, men ändå! En 3a i vilbergen (3våningshus) 94 kvm, balkong och 2 toaletter. El ingår också i de flesta lägenheter i vilbergen. Toppen. Dock kan jag tycka att 94 kvm är lite stort, 80 hade räckt gott och väl!

Bebis

Fina vännerna Linnea och Martin har fått en liten Lo, bebis alltså. Jag är så lycklig! Nu inser jag också att min lilla bebis inte längre är en liten bebis!

Jag vill flytta typ NUU, så min lilla pojke kan få ett eget rum och pyssla i(och som jag får inreda) jag vill jag vill JAG VIIIIIILL!

Men vi kanske kan flytta till sommaren <3

Kommerintepånågonrubrik!

Idag fick vi en glädjande nyhet. Jag suger på karamellen ett tag till innan jag berättar. Något annat jag kan berätta som är glatt är att vi som har grundnivån i föräldrapenning får nu 225 kr per dag istället för 180, jippi!

Film

Jag och älskling kollar på The hobbit, väldigt bra, men jag gillar alla sagan om ringen filmerna, denna är ju inte alls som den, men ändå väldigt bra!

Vänner

Idag ska vi till våra vänner Linda och Jimmy och deras 2 döttrar Alva och Tyra. Dricka kaffe och snacka skit och barnen får busa av sig lite, deras barn är lite äldre än Theo men det brukar gå fint ändå:) tror Alva blir 3 år i år och Tyra är lite över 1 år.

Idag fick lilleman gröt OCH lite macka till frukost, att göra små bitar av mackan så han fick plocka själv gick jätte bra.

Bilderna!

Gömde bilden till inlägget

Min stora lilla kille

Man märker dag för dag att min lilla pojke blir äldre, äldre = visare! Han lär sig nya saker nästintill varje dag, nu har han lärt sig att dricka helt själv, ur både flaska och drickmugg med handtag ! Kanske låter som en liten sak, fast för mig är det stort och jag är mycket stolt över min Theo :)!
Nu ska vi natta sorken och sedan blir det taco och film!

Natten hos mormor och morfar gick jätte bra och idag när vi hämta honom så firade vi mamma som fyller år idag, grattis igen världens bästa mamma/mormor! <3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2013/pic_50e868969606ee4c5893e943.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2013/pic_50e868969606ee4c5893e943.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2013/pic_50e868a39606ee4c2fad4ec0.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2013/pic_50e868a39606ee4c2fad4ec0.jpg" class="image">

Gnyr

Lilleman lurade mig, han låg och gnydde och gned sig i sängen precis som han brukar när han vaknar, och klockan var kvart över fem, så ja tänkte jaha bäst att gå upp och kissa och starta dagen för oss, jag tar upp lilleman och lägger honom bredvid mig i sängen, vem slocknar då som en liten gris om inte han? sötkorv! Så nu ligger jag här pigg med en sovande bebis jämte mig.

Vill tacka för alla fina sms och samtal jag fått av vänner som gällde mitt förra inlägg, tack att ni finns <3

Imorgon ska lilleman sova hos mormor och morfar Johan. Jag och Robban ska bara ägna oss åt varandra!

År!

Jag och sambon är i en knepig sits, helt värdelös om jag ska vara ärlig, hela våran framtid rasade på en dag, pang boom lät det sen hade vi absolut noll koll på vårt liv längre, totalt hemskt och fruktansvärt. MEN, vi ska komma över detta, och vi börjar redan imorgon med bestämda steg. Jag älskar min familj, det kan ingen ha missat, men fasen vad dom är bäst, utan dem hade jag inte klarat mig i världen.

2013 är året då allting kommer lösa sig, ordna upp sig och reda ut sig! Jag ser fram emot så mycket, lillemans första steg, hans första ord, hans 1-års dag. Se han utvecklas och gå från bebis till ett litet barn. Det finns inget jag håller så kärt som min fina Theo.

Vi har haft många motgångar år 2012, mycket strul, men det är ändå ett år jag alltid kommer minnas med glädje och kärlek, faktiskt en sådan kärlek jag aldrig någonsin känt tidigare, kärleken för sitt barn är väl obeskrivlig, för jag kan då inte finna ord för hur mycket jag älskar min son. Den 28/4-12 kl 18:55 såg han ljuset för första gången, vi grät av lycka, han var det vackraste jag någonsin sett. Han är mitt liv, mitt allt, min fina Theo, jag kommer alltid göra mitt bästa för dig.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2013/pic_50e35ad3e087c36f232d2efd.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2013/pic_50e35ad3e087c36f232d2efd.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2013/pic_50e35ad3e087c36f232d2efd.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2013/pic_50e35ad3e087c36f232d2efd.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2013/pic_50e35b0be087c34e83c1c47f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3974229/images/2013/pic_50e35b0be087c34e83c1c47f.jpg" class="image">

lillemansmor.blogg.se

Familjen, mamma, fästmö, sambo, inredning <3

RSS 2.0