Mitten av veckan.

Dag 3 med cambridge, jag är faktiskt inte speciellt hungrig, men jag saknar något att tugga på :/ tur det inte är socker i mina snus iaf, hade blivit galen utan snus och mat! Det finns faktiskt snus som innehåller socker, sjukt. Eller snus är väl inte hälsosamt över huvudtaget men nu är jag snusare och har ingen lust att sluta så, kanske nån gång i framtiden, det får vi se. Det var dumt av mig att börja igen efter graviditeten, hade haft uppehåll 1 år, men sen smakade jag av en kompis och vips så var jag tydligen fast igen! Vet ju att jag slutar nästa gång jag är gravid så då kanske jag kan hålla mig från att gå tillbaka efter :)

Här är min lilla Batman :D

Dag 2

Dag 2 men cambridgekuren, ja vad ska man säga? Det enda som är positivt med denna kuren är väl egentligen att jag kommer uppskatta nyttig mat mer haha, om några dagar kommer jag säkert drömma om att få tugga lite på ett salladsblad! Jag gör detta för att få en liten kick och hur länge jag ska köra det vet jag inte, tycker jag har byggt upp en ganska sund inställning till mat nu de senaste veckorna så efter detta kommer jag köra på det igen, räkna kalorier och äta mer proteiner & fett än kolhydrater.

Jag skulle börjat med träning igår (hemma alltså) men jag orkar faktiskt inte utan mat, vi får se ikväll eller om någon dag om kroppen orkar träning :)

Bvc igen

Bvc besöket gick utmärkt och våran bvc-sköterska blev så himla förvånad och glad när Theo stog vid en stol och gick några steg helt själv till henne när hon sträckte fram sin hand, sötaste!!
Han vägde 10 kilo och är 76 cm lång, helt perfekt!

BVC

Ojoj, känns som hundra år sen vi var på bvc, men det är exakt 2 mån och 1 vecka sen vi var där så det är ju ett tag, om 3 dagar blir lilleman 10 månader (fy satan så fort det går)! Men idag ska vi till bvc för mätning och vägning.

Lilleman knatar mer och mer och igår hos pappa tog han 6 steg helt själv med vattenflaskan i munnen. Han går bäst när han håller i något för jag tror han kopplar bort att det är "läskigt" att släppa taget då, och när han håller i något så går han jätte fint och det är så roligt att se! Om några veckor springer han nog omkring i hela lägenheten och röjer haha.

Nu sover lilleman och jag ska ta en kaffe och städa lite sen blir det bvc och en runda på stan.

Helgen

Igår jobbade min karl så min mamma kom och hämtade mig och Theo så var vi där hela dagen, min storebror kom också och han lagade tacopaj till oss, det var en nyttigare variant också för den innehöll knappt några kolhydrater, pajbotten var gjord på omelettsmet :) mycket gott! Den kommer vi ta efter och göra många gånger, man kan ju ha i vilken fyllning som helst, men jag tycker nästan köttfärspaj just med tacokrydda är godast.

Idag ska vi ut till min pappa han ville ha hjälp av Robban och min storebror till att lyfta något jätte tungt, och så skulle vi få middag där också, perfekt!

Imorgon börjar jag med Cambridge, tror jag! Är 99% säker, men det jag tänker på är att det känns som jag har lärt mig att hålla mina kalorier nu och inte ätit onyttigt alls på 3 veckor, jag är rädd att Cambridgen kan förstöra det på något sätt, men jag tror inte det, har jag väl bestämt mig så är det så! Vi får se imorgon helt enkelt :)

Promenaderna

När jag är ute och går med barnvagnen på morgonen så tröttnar jag ofta efter 10-15 min, men de är nog bara för att Theo kollar på precis allting annat och vill inte direkt kommunicera med mamma när hundra andra människor och bilar åker förbi, och jag kan väl inte ha mp3 i öronen när Theo är vaken i vagnen, känns taskigt haha, tänk om han väl skulle vilja säga något till mig så hör jag honom inte liksom :O Men en sak är säker, att promenera/springa med musik är hundra gånger roligare än utan. Har inte velat gå när han ska sova för då brukar jag vilja städa/äta frukost/vila hemma, men det kanske får bli promenad när han ska sova ändå så jag får lite roligt också. Älskar mina låtar på min gamla tränings mp3, den är fylld av olika musikstilar, allt från dansband till rock till house osv osv!
Jag älskar musik och blir alltid glad av det, förr lyssnade jag jämt på musik, nu har jag säkert inte lyssnat på min musik sen Theo kom, Bolibompa och Co. räknas inte :P

Här sitter lilleman och kollar på dinosaurietåget på bolibompa!

Duktiga du

Min pojke står och går mer och mer, även fast det bara är några eller ett steg då och då så är jag otroligt stolt :)

Sportlov

Min lillebror har sportlov denna vecka och min pappa ringde nyss och frågade om vi (jag och theo) ville följa med ut och käka vid lunch idag, för han skulle hämta lillebrorsan hos sin mamma idag. Gärna vill vi det då jag hade noll planer idag! Men nu kommer oros molnen, hur ska jag göra på restaurangen? Kan ju inte väga maten och fråga vilka ingredienser dom haft i? Haha! Får chansa helt enkelt och kanske äta något lättare till middag/kvällsmat ikväll ;)

Resultat

Här är hallmöbeln jag köpte, eller den blev iallafall våran hallmöbel men innan var det någons tv-bänk! 100 kronors fyndet! Färg fick jag gratis av pappa så det blev en billig möbel :) Jag ska KANSKE köpa en annan fårpäls att ha på, jag tänkte att en grå päls kan bli snyggt.

Bebis

Idag ska jag prova göra bananpannkakor till frukost åt lilleman. Luktar väldigt gott, och det är ju väldigt nyttigt så kanske blir en mamma frukost också.

Det är en hel banan, ett rått ägg, och skapligt mycket kanel, blanda bara och sen stek som plättar, dem ska vara lite tjockare än vanliga pannkakor.

Kollade igenom min mobil och raderade onödiga bilder på bl.a. mig själv och typ maträtter osv. Så jag får plats med mer bilder på min Theo, såg masa bilder från hans minibebis period och kan bara inte låta bli att bli blödig :( min lilla lilla Theo som blivit så stor nu. Om lite drygt en vecka är han 10 månader!

Bränd

Igår när vi lagade middag så brände jag mig på luften som "sprutar" ut från ett ställe bak på spisen som kommer från ugnen, och ja det gjorde ont och sådär som när man alltid bränner sig, men fy helskotta vad jag brände mig! Har knappt kunnat sova inatt, fick sova med en påse is och vaknat av smärta hela natten, helt sjukt! Kunde inte somna från början heller så jag somnade kanske vid 12, allt pga smärtan. Och idag gör det fortfarande jätte ont (men inte så jag gråter som igår). Men det som är så konstigt är att det syns knappt, fingret är lite rött bara :S

Ska aldrig bränna mig igen!

Nytt

Målade den fina hallmöbeln igår och även en bokhylla vi har i sovrummet. Blev jätte bra. Visar bilder sen :)

Idag kommer Linn hit och umgås lite.

Jag har även nu på morgonen ring till dagis och ska på "visningar" den 4e mars på 3 olika dagis :) Vi har planerat att Theo ska börja på dagis i augusti vid terminsatart. Tycker det känns bäst!

Min lockiga lilla son!

Lördag

Idag kommer en av mina bästa vänner hit på massa mys en sväng, hon pluggar i Uppsala men är hemma i Norrköping över helgen<3!

Theo ska sova hos sin mormor och morfar Johan idag så jag och mannen kan sova ut imorgon (känner jag mig själv rätt så vaknar jag kl 6 pigg som en mört) men det är ganska skönt att kunna ligga och dra sig i sängen så länge man vill och äta frukost i lugn och ro och kanske titta på något annat än bolibompa på tv ;)

Feb. 15, 2013

Fy vilken natt, Theo håller ju på att få tänder, INTE KUL! Förra gången de 2 undre kom märkte vi knappt något, nu har han sovit SKIT 3 nätter i rad. Han vaknade minst 10 gånger inatt och han fick sova hos mig en sväng, i robbans famn en sväng, hos mig en sväng osv osv. Men på dagarna märks ingenting, men de är ju för dom har fullt upp med massa annat då kanske. Tanden har kommit ut nu iaf så nu ska den bara växa ut helt, det brukar väl dock vara första biten som gör ondast !? Hoppas det!

Idag är jag så trött så det blir inte många knop gjorda här inte! Jag och Theo ska äta rotfrukt soppa till lunch (gjorde det till middag igår) han älskade det igår så hoppas han älskart idag med.

Fyndet

Mitt fynd från gårdagens runda!
Ska måla den vit, kommer bli super!

Second hand

Idag ska vi träffa Clara och Freja igen och kila till några secondhand butiker.

Jag längtar till löning för då ska vi köpa målarfärg (då ska jag måla kökshylla och vardagsrumsbord) och så ska vi köpa en ny matta till vardagsrummet, det får bli en vit eller ljusgrå, helst vit. Jag tycker verkligen vita möbler är finast, speciellt när man bor mindre för då blir hemmet mer enhetligt!

Beroende

Man blir rätt beroende av att räkna kalorier. Fick också veta att man själv kunde ändra intaget av kolhydrater, protein och fett på shape up appen! Så nu har jag ändrat det till så som jag vill ha det, mer protein och fett och mindre kolhydrater.

Man inser nu varför man är tjockare än man borde vara! Hade man bara ätit "rätt" mängde av allting så hade man inte varit tjock! Man kan äta onyttiga saker, men inte 4 dagar i veckan 2 gånger om dagen liksom, och istället för en skål med chips kan man äta en liten skål (ja om man nu måste äta sånt) jag ska hålla mig lååångt borta från sånt där och försöka att hitta nyttigare alternativ till lördagsmyset, tex kvarg(kesella)med smak, man blir mätt och det är gott som fasen! Faktiskt godare och fräschare än chips och godis. En kesella med smak inehåller 400 kcal och en chipspåse innehåller 1500 kcal ungefär!

Feb. 12, 2013

Igår hängde vi med tant Linn hela dagen, först kom hon hit på morgonkaffe och sen drog vi iväg på loppis och en runda på stan.

Theo håller på att få en tand i överkäken, skinnet har spruckit upp så vi får se när den tittar ut :)

Idag ska vi till Clara och Freja och leka. Freja blev 1 år förra veckan, usch vad tiden går fort! Om 2 1/2 månad blir Theo 1 år. Vi har hittat lokal som vi ska hålla kalaset i, kommer bli super!

Helgen

Våran helg har varit super! I lördags var vi i Valdemarsvik och åt på restaurang med Robbans mormor,morfar,morbror med tjej och hans mamma med karl! Det var riktigt trevligt och jätte god mat!

Igår var vi hos min mamma och Johan, käkade lunch och sen var vi och handlade lite.

Måste säga att räkna kalorier börjar bli lätt och helt okej liksom, det enda jag inte förstår är att kolhydratintaget ligger på 200-nånting, och det brukar finnas en tumregel för om man ska gå ner i vikt så ska man äta mindre kolhydrater än vad man väger. Kolhydrater är den farligaste boven tror jag, även om jag inte är något fan av att äta för fet mat heller, men jag tror faktiskt rätt sorts fett är bättre än kolhydrater! Men innan har jag säkert ätit mycket fler än 200 kolhydrater och nu har jag legat på 70 något så det är ju bra, men jag ska försöka äta ännu mindre pasta och så! Hellre mer rotfrukter och potatis för pastan är värst!

Inget socker!

Idag hade jag tills nyligen bara ätit 180 kcal på hela dagen, = inte bra=jag blev sugen på socker! Jag klarade mig, det blev en nyttigare variant av hemmagjord pizza och den landade på 700 kcal, jag åt inte hela så kanske blev 600 kcal, idag har jag ätit för lite, blev ju lite drygt 800 kcal och det är för lite, ont i huvudet och trött är resultatet.

Ska flörta till mig en fotmassage av mannen innan jag hoppar i säng.

Gonatt .

Fredag

Veckorna går så jädrans fort! Vart tar dagarna vägen? Aja på ett sätt är det ju skönt för jag ser alltid fram emot helgerna då vi jämt umgås med våran familj (och jag älskar att umgås med mina föräldrar och syskon, ja och robbans familj också såklart) och vi får vara en familj på heltid några dagar, det är så skönt med helg!

Nu har jag varit jätte strikt med kalorier i en vecka och även fast man kanske inte gått ner något så känner sig kroppen smalare, man känner sig nyttig och inte uppsvullen ja och hjärnan förstår ju att man inte ätit skräp, mycket sitter ju i psyket! Jag har inte gjort något speciellt fysiskt för jag har ingen lust med gym just nu så därför går jag bara fler promenader helt enkelt.

Torsdag

Åh, lilleskrutt sov till 6 idag med , och inatt vaknade han bara 1 gång och ville ha nappen. Sååå skönt! Mindre skönt för Robban som får sova på soffan för att han snarkar för mycket, snart måste vi verkligen flytta så Theo kan få eget rum!

Vilket väder vi har ni! Fy bubblan, tycker det kan bli vår nu. Idag ska vi ut till krokek till fina vänner och deras barn och leka massor :)!

Igår fyndade min mamma den här vackra ljuslykta/vas på secondhand till mig, älskar färgerna.

Onsdag

Theo sov bättre inatt men han vaknade vid halv tre nån gång och somnade om och sen vid halv 5, men då ville vi verkligen inte gå upp så vi tog han till vår säng och där somnade han om efter ett tag och vi fick sova till 10 i 6! De ni! Men inte fasen är jag utvilad för det eftersom han ändå vaknade 2 ggr under natten, men ja, mycket skönare att gå upp 6 än vid 4 och 5!

Det är så himla roligt att bara sitta och kolla på Theo nu förtiden, hur han fixar och donar och pysslar med saker. Han är riktigt rolig och har humor och skrattar med oss, eller kanske åt oss också, och faktiskt så är han skadeglad, han brukar skratta om vi slår oss haha, jag slog i tån här om dagen och skrek aj aj aj skiiit, typ, och hoppade omkring och Theo satt och as garva åt mig! Fast han märker direkt om vi blir allvarliga och blir ledsna, då blir han också helt tyst och kryper till oss, typ som "vill du ha en kram mamma, det hjälper då". Aa alltså ungar är det bästa som finns och Theo är det absolut bästa som hänt oss!

Skjuta upp!

Idag har jag skjutit upp Theos sovisar med en timma, han vaknade 5 imorse, sov lunch vid 10, och sen somnade han nu vid halv 4, hoppas han bara sover en timma nu så kanske han är lagom trött vid 20 ikväll, på så sätt hoppas jag kunna skjuta hans sovmönster lite så att han sover till 6 på morgonen åtminstonde. Eller iaf sover utan att vakna massor med gånger, vi får försöka ett par dagar, och när det väl sitter, ja då är det dags med nya rutiner ;) det är så bebisar funkar, ständigt byter dom mat och sov rutiner.

Ae!

Orkar inte! Varför vaknar du så mycket nu Theo? Vid halv 1 till 2 inatt var han vaken, sen somnade han och vaknade vid 3, sen somna om, sen vakna kvart i 5, då tog Robban honom och gick upp. Jag fick sova till 6 iaf!

Tur att tant Linn kommer idag så vi får lite sällis.

Jag ska läsa lite om sömnen runt 9 månader nu, vad det är som kan störa och vad han går igenom nu, dessa faser dem går igenom, jag gillar inte utvecklingen just nu! Jag vill bara få sova. Det är tur man bara är svintrött ett tag på morgonen för såhär skulle man ju inte orka gå runt. Ja sen att man somnar vid 20 på kvällen i soffan också då, kul!

Snäll lilleman

Han gjorde som mamma ville!
Nu kan jag ligga och halv vila lite i fem minuter innan han börjat riva lägenheten igen, hihi.

Den 25e ska jag köpa vit färg och måla om v-rumsbordet jag köpte för ett tag sen, jag är jätte nöjd med det, fast jag gillar ju verkligen vita möbler så det får bli vitt helt enkelt! Blir nog kanon. Jag tycker faktiskt inte det kan bli för mycket vitt (eller jo, någon gräns har jag säkert) men jag gillar vita möbler helt enkelt, det enda jag inte skulle köpa i vitt är kanske en soffa, men de e la mest för jag är så klantig och skulle säkert spilla en hel flaska rödvin på den fast jag inte ens dricker rödvin! ;)

Sömn sömn åter sömn!

Jag önskar han kunde sova till 6 iallafall, det är över en månad sen han sov så länge, och i helgen har han sovit väldigt dåligt, inte på nätterna men framåt 3-4 eller det kanske räknas som natt egentligen, han vaknar flera gånger men det går iaf att söva om honom, men sen har han vaknat mellan halv 5-5 och då är det bara att gå upp för då går det inte söva om. Jag är trött i både huvud och kropp, jag hoppas detta ändras snart, och att han kan sova till 6 iaf, det vore så underbart med sovmorgon, ja ni hör ju, sovmorgon till klockan 6 liksom, fatta vilken lyx!

Nu är det blöjbyte sen hoppas jag Theo kan leka lite på golvet själv eller kolla på barnis så ska jag passa på att ligga i soffan och bara vara!

lillemansmor.blogg.se

Familjen, mamma, fästmö, sambo, inredning <3

RSS 2.0