Fredag

Jag är ledig fredag lördag och jobbar söndag. Härligt. Jag har märkt att veckorna går så himla fort när man jobbar, så jag förstår inte vad folk klagar för, många säger jämt åh nu är det måndag igen, men när man jobbar så går det ju blixtsnabbt och snart är det fredag igen. Ja så känns det för mig iallafall.

Här i vilbergen där vi bor är det marknad och tivoli nu, började igår och tivolit slutar på söndag. I eftermiddag ska vi ner med mormor och morfar så Theo kanske får åka nån karusell, frågan är bara vem som ska åka med för jag spyr ju nästan bara ja tittar på dem. Marknaden är samma "skit" som alltid, och det enda man vill köpa är onyttiga saker som remmar och munkar osv. Såg en snygg keps också men använder ju aldrig keps ändå... Vi får se :)

Aug. 28, 2013

Idag jobbar jag kväll och då betyder det att jag får hela dagen med min lilla plutt innan han ska till dagis :). Just nu ligger vi och kollar på barnis och slappar i soffan.

Det som är bra när jag jobbar kväll är att jag hinner så mycket under dagen som "måste" göras hemma. Saker måste inte göras men jag gillar ett rent hem och jag hatar att sitta på jobbet och veta att tvätten måste hängas eller att jag såg damm under soffan som jag inte tog bort osv, ja jag har ju en sambo som kan sköta sånt också när han är hemma och Theo har lagt sig för natten, för nu jobbar ju jag också, det har jag väl iof gjort sen Theo föddes för det är ju faktiskt mer än ett heltidsjobb att ta hand om barn, aja Robban gillar när det är ordning i hemmet, och jag gillar när det är tipp topp varje dag, alltså får jag lägga lite mer krut i att få saker gjort eftersom jag går efter mina egna krav..antar jag ;) Eller så får jag lägga över mer ansvar på honom, men det brukar inte vara lätt att lära sin man att göra saker utan att tjata som en morsa på dem.

Vi får se hur det slutar haha.

@ work

Jag är på jobbet och kollar på "Mannen som talar med hundar" med min brukare. Jag kom att tänka på min sambos hund, eller ja det blev ju min hund också när vi flytta ihop. Det var en rottweiler/schäfer med lång päls, väldigt vacker och stor. Extremt stark och extremt kelig. Han försökte varje kväll smyga, ja ni hör ju, en 45 kilos hund försökte smyga upp mellan oss i sängen , och när vi kollade på honom så stannade han fort och stod blixt stilla och tittade bort...som att vi inte skulle se honom. Tillslut fick vi ner honom, men när han la huvudet på sne på sängkanten och tittade på oss med sina vackra stora bruna ögon så kunde man inte motstå honom. Han fick komma upp och kela en sväng. Riktig liten bebis var han. Vi "gjorde oss av" med honom när jag var i 7e månaden (vi hade letat ett par månader innan) för Sid gillade inte barn, och varken jag eller Robban ville utsätta vårt barn för något farligt. Vi ville inte ta risken. Så Sid fick ett hem på landet där han hörde hemma, han var uppväxt på landet där min sambo bodde innan. Vi älskar honom och kommer aldrig glömma honom, världens finaste Sid <3

Jobb och dagis

Idag börjar Theo på dagis på riktigt. Känner mig lite ledsen ibland när jag tänker på det. Han blir liksom större och äldre hela tiden. Jag älskar att följa hans utveckling och se honom lära sig mer och mer, men samtidigt kan jag inte förstå att min bebis är "borta", han kommer aldrig mer vara liten bebis och jag saknar det :( Han behöver ju fortfarande sin mamma och pappa till vissa saker men ja bebis tiden är över. För mig kommer han iof alltid vara mammas lilla bebis även om han inte behöver mig på samma sätt <3

Mitt jobb börjar idag också och det känns mycket bättre att lämna Theo på dagis och gå till jobbet än att lämna honom och bara gå hem som det var under inskolningen.

Här är Theos tavla som han målade igår.

Lediga

Idag är jag och Theo lediga från dagis, Theo är alltså färdig inskolad. Och på måndag börjar han dagis på riktigt :) Vi ska ner till stan och fixa lite ärenden runt 10, sen hem och äta lunch och sova middag, ska försöka ta mig en liten lur jag också så jag slipper sitta och gäspa kl 21! När jag tänker efter så har jag nog aldrig sovit när Theo sovit middag, har nog för svårt att slappna av och släppa alla "måsten". Vi får se om jag lyckas idag :)

Onsdag

Idag har Theo blivit inskolad i en vecka på dagiset, men idag går an bara 11-14 för att det är planeringsdag eller något! Skönt att få ha han hemma så vi kan mysa massor. På måndag börjar allvaret och Theo börjar på riktigt och jag börjar jobba 70%, skulle jobbat 60, men fick tydligen 70% istället. Men det blev bara förändring med en dag så det gör mig inte så mycket. Men det känns läskigt att det bara är några dagar kvar tills den vanliga vardagen sätter igång. Jag kommer liksom inte vara mammaledig eller så längre med min lilleman. Jag tycker att det är skönt att jag valde att vara hemma med honom tills han blev 16 månader istället för 1 år, för det känns som han har lärt sig så himla mycket från de att han var ett år, visst Theo var väldigt tidig med att gå och sånt men nu förstår han så mycket mer och kan säga ord och han visar vad han gillar och inte och det känns skönt! Och det känns skönt för mig att få jobba och vara något annat än bara mamma, tjäna pengar och hjälpa till mer ekonomiskt till familjen osv. Tror på det här och det kommer bli jätte bra, men jag hatar fortf att bara lämna Theo där på dagiset och gå ifrån honom. Men det gillar nog ingen förälder i början!

Tankar

När jag vaknade idag av att Theo kom in till oss och ville komma upp i vår säng så slog mig tanken direkt att min lilla prins börjar dagis imorgon. Jag vet egentligen inte vad jag är ledsen och orolig över, jag vet ju att personalen är utbildad och jobbar där för att dom älskar barn och kan pedagogik liksom. Jag tror också att Theo kommer älska att vara där, han trivs med andra barn och han är inte blyg av sig, det enda är väl att han inte gillar höga skrik osv, men de lär nog ändras efter ett par veckor där, haha. Jag är nog den som kommer gråta och sakna ihjäl mig efter honom varje gång jag lämnar honom, hoppas inte varje gång men de första gångerna kommer nog vara hemska.

Aja, idag ska jag njuta av att vara med min son sista dagen på heltid <3

Helg

Idag ska jag och Theo till busfabriken med en kompis och hennes lillebror. Hi har varit där 2 gånger när Theo var mindre, kanske ett halvår och 8 månader, då satt han bara och lekte med lite bollar och kröp omkring och kollade på de andra barnen. Nu har ju jag världens vilding till unge så han kommer säkert älska det och vara ÖVERALLT! Tror jag kommer få en hel del motion idag haha.

Det är så skönt med helg och att vara ledig, nästa helg jobbar jag hela helgen, så jag ska njuta extremt denna helg. Det är dock sista helgen jag jobbar helhelg för sen går jag på nya schemat och det är så mycket bättre tider och pass :)

Aug. 07, 2013

Det som är skönt när man jobbar ganska mycket är att jag uppskattar dagarna jag inte jobbar på ännu mer, älskar att bara få vara med Theo, gå och pilla och fixa i hemmet, inte ha något planerat, ta god tid på mig och bara vara.

Jag börjar jobba 60% snart, och det är liksom 4 dagar i veckan, vi har 5, 6 och 11 timmars pass på jobbet därför blir det 4 dagar i veckan, hade man jobbat 8 timmar (som är det vanligaste) så hade det väl blivit 2,5 dag man jobbade. Så 3 dagar i veckan är jag ledig, och jag fick så himla bra schema att jag slipper jobba hela helger, jobbar 3 helgdagar på 6 veckor, så himla skönt. Helgerna är typ heliga för mig nu när jag har barn, det är enda tiden vi får vara en hel familj liksom.

Höst

Är jag ensam om att längta till hösten? Jag gillar hösten, den fräscha luften, dofterna, att det blir så mysigt mörkt på kvällarna, lite kyligare, kläderna, färgerna, allting. Jag längtar efter att få se ut från vårt fönster och se alla fina löv på det stora trädet precis utanför, det var en av de första sakerna jag la märke till när vi kollade på vår lägenhet, det stora vackra trädet utanför, såg ut som vi var på landet.

Helg

Idag ska vi åka till Linköping med mamma och Johan för ett besök på biltema och ikea. Jag ska köpa ett badrumsskåp så vi får lite mer förvaring i badrummet, vårt badrum är gigantiskt men ganska långsmalt och därför jätte dåligt med plats för förvaring, så jag ska köpa ett skåp som man har under handfatet, blir säker någon ny ljuslykta och blomma också (som alltid när man är på ikea) ljus har jag till förbannelse redan, annars är ju det också alltid något man köper när man ändå är där liksom. Vi åker när Theo sovit middag så innan dess ska vi bara leka och städa lite här hemma, älskar att ha det extra fint till helgen.

Jobb

Nu behöver jag inte oroa mig för att gå hemma och vanka när lilleman är på dagis, min chef ringde nämligen igår och frågade om jag ville ha en 60% tjänst, OM JAG VILL! Så glad och tacksam.

Livet blir liksom lite bättre när man har ett jobb, eller enklare, när jag inte har haft jobb så har jag väldigt låga tankar om mig själv, blir deprimerad och tänker att jag aldrig kommer få jobb. Det jag tycker är det bästa med att ha jobb är att jag nu kan hjälpa till mycket mer ekonomiskt i hemmet + att nu när jag fick mer jobb så kan vi spara mer till semestrar, bröllop och vårt framtida hus på landet. Okej, iaf till en semester nästa sommar då, haha. Bröllop kommer väl näst, och hus kommer sist, vill inte bo på landet än, längtar liksom inte till att behöva laga och fixa allting själv, klippa gräs och skotta snö och rensa rabatter, det kan jag ta när jag blir äldre :)

Idag är jag ledig från jobbet och jobbar inte förrän måndag så jag och Theo ska chilla hemma och ner en sväng på stan som jag inte varit på evigheter.

Lilleman ligger och kollar på tv under bordet.

lillemansmor.blogg.se

Familjen, mamma, fästmö, sambo, inredning <3

RSS 2.0